Skip to content
16. Maj 2020
Byggeudstilling, Fritidshuse

Riv sommerhuset ned – og byg et nyt

Mange danskere drømmer om at have et sommerhus og komme lidt væk og komme ned i gear. Det kan dog være svært at finde et sommerhus, der matcher alle ønsker og behov. Har du det sådan, så overvej at bygge dit eget sommerhus, hvor du selv kan sætte dit præg på både indretning og det udvendige udseende af huset, kan du vælge at bygge dit eget sommerhus.

LÆS ARTIKLEN: Vi drømmer om mere fritid – og et fritidshus

Rigtig mange sommerhuse i Danmark er nemlig gamle og faldefærdige, men ligger på fantastiske grunde, hvor der er de skønneste muligheder for at bygge nyt. Derfor kan du vælge at købe det gamle sommerhus, som ligger på lige præcis den grund, som du har forelsket dig i, og så kan du rive det gamle hus ned og bygge nyt.

LÆS ARTIKLEN: Grunden eller fritidshuset – hvad er vigtigst?

Denne løsning kan give rigtig mange muligheder for, at du kan sætte dit eget præg på dit sommerhus, og få det sommerhus, som du altid har drømt om. Det giver nemlig den perfekte kombination af den gode grund, som passer helt perfekt til dit sommerhus, og så din mulighed for at skabe det helt perfekte sommerhus ud fra dine egne drømme og tanker om, hvordan sådan et sommerhus ser ud.

Få hjælp til dit nye hus

Der findes flere sommerhusfirmaer, som lever af at bygge lækre sommerhuse. Du kan opleve Danmarks største sommerhusudstilling ved Byggecentrum. Her udstiller 7 af landets førende sommerhusudstillere 15 fantastiske og forskellige sommerhuse.

Vil du selv bygge sommerhuset fra bunden, kan det være en god idé at finde en arkitekt eller en byggerådgiver til at hjælpe med at tegne huset. I Byggecentrum kan du få gratis hjælp fra både arkitekter og byggerådgivere. Læs mere om den gratis byggerådgivning – og se ledige tider.

Hvis du vælger at rive det gamle sommerhus ned og bygge nyt, er der nogle muligheder, som byder sig for dig.

I forbindelse med at det nye hus skal bygges, har du nemlig også de fordele, at du selv kan være med til at lave materialevalg og indrette huset lige præcis i din stil og med dine personlige kendetegn i indretningen. Især materialevalg kan have meget at sige, når du det handler om at bygge nyt.

LÆS ARTIKLEN: Hvad er forskellen på et sommerhus og et fritidshus? 

Hvor mange gamle sommerhuse ofte er dårligt isolerede, eller har outdatede materialer, så kan dit nye sommerhus få en helt anden medfart. Du kan nemlig vælge præcis de materialer, som man synes er lækre at omgive sig med, og som for eksempel er meget miljøvenlige, eller som har en bestemt stil, som man er meget glad for.

På denne måde kan man have meget større medbestemmelse i den generelle stil, som man gerne vil have i sit sommerhus, og det bliver i den forbindelse også meget nemmere at skabe en sammenhæng mellem materialevalg og de indretnings valg, som man foretager sig.

Byg dit drømmesommerhus

At skabe sit eget sommerhus fra bunden har dermed en masse fordele i forbindelse med at få lige præcis det sommerhus, du drømmer om, både når det gælder indretning, materialevalg, rumopdeling af sommerhuset, størrelse på hus og rum i huset og ikke mindst placeringen af sommerhuset.

LÆS ARTIKLEN: Fritidshuset – et godt supplement til dig, der bor i lejlighed 

På den måde bliver det ikke det gamle sommerhus’ stand, der er bestemmer valget, men den placering, du gerne vil have, som man kan fokusere på, når man skal købe huset og grunden. På denne måde bliver jagten på det perfekte sommerhus meget nemmere, da du kan vælge ud fra den bedste grund, og så ved du, at du selv kan du få lov til skabe det hus, som du drømmer om, med alle de detaljer som du gerne vil have i huset.

Det er altså en løsning som kan tilgodese alle de punkter som de fleste danskere stiller, når det handler om et sommerhus, nemlig god placering og lækker indretning.

Besøg Danmarks største udstilling af sommerhuse og fritidshuse

I den udvendige del af Byggecentrums store byggeudstilling kan du opleve landets største 1:1 udstilling af sommerhuse og fritidshuse.

Her er hele 15 sommerhuse i fuld størrelse – og fuldt indrettet. Der er hermed god mulighed for at indhente inspiration og gode råd til dit drømmesommerhus.

Udstillingen er åben hver dag fra 10-17, men der er dog ikke konsulenter i alle sommerhusene uden forudgående aftale.

Det vil være muligt at låne en nøgle til sommerhuse i Byggecentrums reception (dog ikke Sonne Huse).

Kontakt Byggecentrum eller de enkelte udstillere for at høre nærmere om muligheden for at snakke med en konsulent fra de enkelte firmaer.

Skip to navigation