Skip to content
2. Januar 2020
Belysning, Byggeudstilling

Tips og tricks til den rigtige indendørs belysning

Belysning inden døre kan ofte være en svær disciplin at kaste sig ud i. Derfor gennemgår vi har de bedste tips og trick til at få en bedre indendørs belysning. Vi giver gode råd til, hvordan man finder balancepunktet og får den optimale udnyttelse af rummet i boligen i samarbejde med Handyhand.

Disse lampetyper giver det bedste lys

Valget af lamper har stor betydning for det generelle indtryk af rummet. Derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt, når du skal ud og købe lamper. Mange begår den klassiske begynderfejl; at fokusere på lampens æstetiske profil fremfor, hvilken belysning den giver i rummet. Men da lampens egentlige funktion er at sprede lys i rummet, er det også vigtigt at kigge på, hvilken belysning du får fra lampen. Specielt i vinterhalvåret er lamper og rigtig belysning helt afgørende for indeklimaet og rummets generelle indtryk.

Du bør vælge en lampe, der passer og balancerer mellem både at være passende for rummet og give den rette belysning. Det kan godt variere, hvilken type lampe, der passer bedst til et rum, da alle lamper giver forskellig belysning. Derfor skal du have lampens funktion, rum og effekt med i overvejelserne, når du skal vælge den rette belysning til rummet. Alt afhængig af, hvilket rum, der er tale om, kan forskellige lamper være det rigtige valg og give den bedste indendørs belysning.

Hvilken belysning skal man have i stuen?

Den bedste belysning hænger uløseligt sammen med den optimale udnyttelse af rummet – dette gælder også for dagligstuen. Belysning kan på den måde være en indikator for, hvor godt man bruger rummene, og om man udnytter dem optimalt. Hvis man har rum i sin bolig, hvor man tænker, at indretningen ikke rigtig matcher resten af huset, så bør man tjekke rummets belysning.

Belysning i stuen er derfor en vigtig del af indretningen i et af boligens vigtigste rum. Derfor er det vigtigt, at der er ordentligt lys i rummet. Det skal gerne komme fra lys, der lyser hele rummet op – og gerne flere steder i rummet. I stuen er det også normalt, at man samler møbler i forskellige grupper. Det samme kan man forsøge med lys, og på den måde skabe en hyggelig stemning i rummet. Derfor så tilføj en lampe ved lænestolen og endnu en ved sofaerne. På den måde sikrer man ordentlig belysning i stuen og undgår, at man ikke bruger rummet fuldt ud.

Tips og tricks til indendørs belysning i boligen

Det er vigtigt at sørge for, at man har ordentlig belysning i de rum i boligen, hvor man opholder sig mest. Det gælder både stuen, køkkenet, badeværelset og soveværelset. Der er mange forskellige ting man skal tage stilling til, og derfor kommer der her et par tips og tricks man kan have med i sin indretning.

Stuen: Ved spisebordet skal der være en alsidig belysning, der kan dække hele bordet til alle slags formål. Spisebordet bliver nemlig ikke kun brugt til at spise ved, men også til at arbejde, lave lektier, spille brætspil ved og meget andet. Derfor så sørg for en fleksibel løsning med hensyn til belysning ved spisebordet.

Køkkenet: Sørg altid for, at der er den rette belysning, der hvor man laver man. Det skal gerne komme oppe fra, og derfor er loftslamper eller lignende perfekt til formålet. Derudover er køkkenet endnu et vigtigt sted at opretholde en god belysning, så det er til at se, hvorvidt madvarerne er gode nok og velegnet til madlavning.

Badeværelset: På badeværelset skal der ofte være en kraftigere belysning end boligens andre rum. Det skyldes, at der ofte ikke er lige så meget lys der trænger ind udefra, da ikke alle badeværelser har et stort vindue, hvor der kommer lys ind fra. Igen er loftlys, der spreder sig i rummet en god ide.

Soveværelset: Sørg for at have en god natlampe tæt på sengen, der kan slukkes fra sengen, hvis man skal læse eller lignende i sengen.

Skip to navigation