Skip to content
1. November 2020
Byggeudstilling, Have og udeliv

Sådan får du styr på hus og have i november måned

Når du har et hus, er der rigtig mange forskellige ting man skal have styr på. Det kan være svært helt at finde ud af, hvad der skal gøres, hvornår det skal gøres og hvordan det skal gøres. Derfor ender det nogle gange med at folk slet ikke får gjort de ting de skal have lavet ved huset, og på den måde står huset bare og falder hen.

Hvis man gerne vil have gjort noget ved huset, men ikke har mulighed eller overskud til at gøre det hele selv, kan det være en god ide at få hjælp fra https://handyhand.dk/, hvor der står en masse hænder klar til at hjælpe. Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du får styr på hus og have i november måned, så læs med her.

Vinterklargøring af hus og have

Når du har hus og have, er det vigtigt at få gjort den klar til vinteren. Men det er ikke altid man lige tænker over, hvad der egentlig skal gøres så huset eller haven er vinterklar, og nogle gange, får man slet ikke gjort huset eller haven klar til vinter. Men ikke desto mindre, er der rigtig vigtigt at få gjort, særligt huset, vinterklar, da regn, blæst, frost og sne kan være med til at lave skader på huset, hvis det ikke er vedligeholdt. Derfor er det altid en god ide i november måned at tjekke huset efter i sømmene, ordne haven og få lukket ned til vinteren. På den måde er du sikker på at hus og have står perfekt når sommeren står for døren.

Tjek dit tag

Der er mange forskellige ting man skal have tjekket, når man gerne vil have styr på hus og have i november måned. En af de ting er dit tag. Det er ikke lige det man går og tænker over i hverdagen, men det er faktisk en god ide at tjekke taget minimum en gang om året, da blandt andet blæst kan være med til at skade taget. Når du tjekker dit tag, skal du tjekke om belægningen på taget sidder ordentlig fast. Det er også vigtigt at tjekke om taget er tæt. Hvis der er beskadiget tagsten, er det en god ide at skifte dem omgående.

Har du en skorsten, er det også en god ide at tjekke den i samme ombæring. Her skal du igen tjekke om den er i god stand, så den kan holde til blæst og kulde. Du skal undersøge om der eventuelt er revner og lignende, da disse ellers skal udbedres.

Tjek dine tagrender og nedløbsrør

Når du alligevel er i gang med at tjekke taget, kan du ligeså godt sørge for at dine tagrender og nedløbsrør er klar til vinteren. Her er det vigtigt at du får tømt tagrenderne for skidt og snavs, da det kan være med til at stoppe tagrenden til. Du bør også sørge for om der er hældning ned mod dit nedløbsrør, så vandet kan løbe ud – du kan eventuelt tjekke om vandet løber ud ved at hælde vand i tagrenden.

Gør facaden på huset vinterklar

Når du har tjekket alt der sidder ovenpå eller monteret på huset, er det på tide at tjekke facaden rundt omkring dit hus og gøre den vinterklar. Når du skal gøre facaden på dit hus vinterklar, handler det først og fremmest om at tjekke for revner, sprækker og tegn på slidtage, der bør laves. Det kan være lidt forskelligt fra facade type, hvad man skal gøre, og derfor bør dette undersøges, inden du går i gang.

Når du alligevel er i gang med at tjekke og ordne facaden på dit hus, kan det være en god ide at kigge dine døre og vinduer efter i sømmene også. Her er det en god ide at tjekke for utætheder, så du undgår et koldt hjem i løbet af vinteren.

Lav en slutspurt i haven

November måned står for døren, og der er på tide at lave den sidste slutspurt i haven. Det er her du skal i gang med at rydde op i haven og sætte de sidste møbler indenfor. Men ikke nok med det, skal du i gang med at rive de sidste blade ind under buske og træer og fjerne det sidste ukrudt i dine bede. På den måde er din have klar når sommeren kommer.

Dæk stauder til og plant i potter

Har du stauder i din have, er det på tide at dække dem til for vinteren, da de ikke kan tåle frost. Det kan også være en god ide at plante diverse planter i potter, og sætte dem indenfor over vinteren, så du har friske planter når foråret og sommeren nærmer sig. En sidste ting du skal gøre, hvis du har plantet buske eller træer i løbet af sommeren, er at binde dem op for vinteren. På den måde får du altså styr på både have og hus i november måned.

Skip to navigation