Skip to content
10. Maj 2020
Byggeudstilling, Fritidshuse, Have og udeliv

Fritidshuset – et godt supplement til dig, der bor i lejlighed

Bor du i lejlighed og drømmer du sommetider om at komme væk fra byen, have mere plads og måske endda en have, hvor børnene (eller børnebørnene) kan lege? I så fald kan fritidshuset være den helt rigtige løsning for dig.

Investerer du i et sommerhus, behøver du ikke flytte fra din skønne by-lejlighed, for at få mere natur, plads og ro omkring dig. Du kan i stedet tage til dit fritidshus og tilbringe weekenden i naturskønne omgivelser væk fra hverdagens stress og jag.

I det følgende fortæller vi, i samarbejde med Handyhand, mere om hvorfor fritidshuset kan være et godt supplement til dig, der bor i lejlighed.

Kan give det pusterum, du savner i hverdagen

Køber du et fritidshus eller sommerhus, der ikke ligger langt fra din lejlighed, behøver det ikke være et sted, du kun bruger i ferierne. I kan tage derop en eftermiddag, hvor i har tidligt fri fra arbejde, eller tilbringe weekenderne i fritidshuset.

Læs artiklen: Hvad er forskellen på et sommerhus og et fritidshus?

At have mulighed for at køre familien op til et sommerhus og tilbringe en uforstyrret aften eller weekend væk fra hverdagens travlhed, kan skabe det pusterum, du ofte har brug for i hverdagen. Her kan travle gøremål, arbejde og andre forpligtelser gøre det svært at huske at stoppe op og skabe tid til hinanden.

Få mere tid til familien og hinanden

Generelt kan et sommerhus give mere tid til familien. Har du børn, kan det betyde meget for familiesamværet at tage dem ud af deres faste rammer og rutiner for en weekend og nyde hinandens selskab i sommerhuset. Mange vælger af samme grund at lade iPads, spilkonsoller og andet elektronik blive hjemme, når de skal på sommerhustur, så det i stedet bliver familiesamværet, der er i centrum.

Kom til Åbent Fritidshus i pinsen.

Det kan også være en fantastisk måde for dig og din partner at få et afbræk fra hverdagen sammen. I fritidshuset er det nemmere at glemme arbejde og de små hverdagskonflikter for en stund, og blot nyde hinandens selskab på en anden måde end I er vant til derhjemme.

Kom tættere på naturen

Sommerhuset kan være en oplagt mulighed for både dig og dine børn at komme tættere på naturen. Bor du i lejlighed i byen, kan det sommetider føles som om, at der går langt imellem, at du kommer ud i det grønne. Det kan dog være en vigtig med tid i naturen, hvis du vil slippe af med hverdagens stress og skabe tid til både dig selv og familien.

Læs artiklen: Vi drømmer om mere fritid – og et fritidshus

Med fritidshuset kan det blive meget nemmere end før at bruge weekender og ferier i naturskønne områder. De fleste sommerhuse er er tæt på enten skove, søer eller strand, og det er derfor nemt at finde et sted, der opfylder dit behov for at bruge mere tid tæt på naturen.

Skab minder for dig og dine børn

Et fritidshus er et fantastisk sted at skabe gode minder for dig og din familie. Skab hyggelige familietraditioner som børnene altid vil huske: En årlig fodboldturnering i haven, et stort puslespil, som skal samles inden ferien eller weekenden er ovre, lav syltetøj af bær i finder i området eller noget helt fjerde.

Med et sommerhus er det nemt at skabe familietraditioner og -minder, som du og dine børn altid vil huske, når i tænker tilbage på ferierne i fritidshuset. Fordi i langt fra byens stress og jag kan I få uforglemmelige naturoplevelser, som adskiller sig fra hverdagens rutiner.

Læs artiklen: Grunden eller fritidshuset – hvad er vigtigst?

Fritidshuset udgør de bedste rammer for at skabe dejlige familieminder sammen uden, at i behøver at tage på dyre ferier til syden.

En god økonomisk investering for dig, der lejer

Et fritidshus er ikke kun en god investering i familielivet, det kan også være økonomisk attraktivt, og sidder du til leje, er det særligt favorabelt at overveje at købe et sommerhus. Som de fleste ved, er mursten det bedste sted, du kan investere dine penge, og derfor kan det være ekstra rentabelt at købe et sommerhus, hvis du ikke ejer din helårsbolig.

Kom til Åbent Fritidshus i pinsen.

De fleste sommerhuse er en rigtig god økonomisk investering, og gør du din research ordentlig og alliere dig med en ejendomsmægler, kan du finde et fritidshus, der vil stige i værdi. Samtidig er det for mange en rigtig god forretning at leje huset ud, når du ikke selv bruger det.

Det er sjældent I selv skal bruge huset i hele sommerperioden, og de fleste steder er det nemt at få afsat sommerhuset de uger I ikke selv opholder jer der. På den måde kan boliglånet hurtigere betales af, og det kan generelt hjælpe med at betale de faste udgifter, der er forbundet med at eje et fritidshus.

Læs artiklen: Overvejer du at bygge fritidshus

Har I det økonomiske råderum, er det altså værd at overveje at købe sommerhus – det kan både være en økonomisk rentabelt valg og samtidig give det pusterum og den familietid, I savner i hverdagen.

Åbent Fritidshus i pinsen

Overvejer du at bygge sommerhus, så kig forbi den 30. maj-1. juni, når Byggecentrum inviterer til åbent hus i fritidshusene fra kl. 12.00-16.00. Vi har hele 15 fritidshuse fra syv forskellige producenter.

Her kan du både få masser af inspiration, rådgivning og svar på alle dine spørgsmål.

Se mere omfritidshusudstillingen

Udstillingen er åben alle dage

Du kan gå på opdagelse i Danmarks største udstilling af fritidshuse øvrige hver dag fra 10-17. Der er dog ikkedagligt konsulenter i alle husene, men du kan få lov til at låne en nøgle og selv gå på opdagelse i de fleste.

Eller du kan kontakte de enkelte leverandører for at få en fremvisning.

Vi lover, at der er noget for enhver smag. Klassiske og romantiske sommerhuse, der dufter af træ. Minimalistiske og moderne fritidshuse. Store og små (eller i hvert fald mindre). Nogle med plads til mange mennesker og store armbevægelser. Andre med masser af hyggekroge tilstille stunder. Men alle med masser af muligheder for at skabe et fritidshus, som lever op til jeres drømme og forventninger.

Se alle fritidshusene i udstillingen.

Skip to navigation