Skip to content
1. Juli 2020
Byggeudstilling

Mindre investeringer kan sagtens give en stor effekt

Hvor mange lamper har du udendørs? Kan du svare prompte, så har du sikkert for få. Og du er langt fra den eneste. Mange danske husejerehar mindre end en håndfuld lamper udendørs - og dem, de har, er ofte mere eller mindre tilfældigt valgt.

De fleste ved efterhånden, hvor vigtig indendørs belysningen er. De færreste ved til gengæld, at udendørs belysningen også har stor betydning- både funktionel og æstetisk.

Samtidig skal der ofte hyres en autoriseret elektriker, når den udendørs belysning skal installeres, hvilket formentlig også har betydning for mængden af elektrisk lys i de danske haver.

Vi har da lys i haven …

Ja, mange haveejere oplyser til gengæld haven med lanterner, stearinlys, solcellelamper og fakler – hvilket da også er rigtig fint og hyggeligt. Men der er alligevel steder udendørs, som børbelyses med elektrisk lys.

For eksempel lyser solcellelamper sjældent nok til at kunne lyse op ved hoveddøren, når nøglehullet skal findes i mørke. Lige som en indkørsel med fakler ser hyggeligt ud, når der kommer gæster, men ikke rigtig fungerer, når du selv vender hjem en sen aften.

Og levende lys på terrassen skaber masser af stemning, men desværre ikke nok lys til, at I kan spille brætspil eller læse en god bog udenfor i de ellers så lyse sommeraftner.

Optimalt set bør du have udendørs belysning følgende steder:

  • Ved hoveddøren
  • I indkørslen og ved carporten/garagen
  • I og uden for skuret/værkstedet
  • I haven – fx i bede, der bør ses (også i mørke)
  • På terrassen og i forbindelse med et eventuelt udekøkken
  • I forbindelse med havebassin, pool og andre vandanlæg

Sådan fuldender du dit hus og din have

Indendørs matcher dine lamper sikkert din boligstil. Men matcher din udendørs belysning også dit hus?

Valget af lamper har stor betydning for, hvordan dit hus tager sig ud – og kan give en storeffekt både dekorativt og praktisk. Udendørslamper giver nemlig ikke kun lys, men underbygger også husets stil – eller fornyer stilen og skaber stemning.

Vi har udvalgt lidt inspirationsbilleder til dig fra vores udstiller her i Byggecentrum: Klassiske Lamper.

Skip to navigation