Skip to content
10. Februar 2021
Bad og sanitet, Byggeudstilling

Hvordan skaber man et badeværelse med luksusfornemmelse?

Alle kender til følelsen af at træde ind i et pænt, lækkert og luksuriøst badeværelse. Det er noget de fleste drømmer om - at have et badeværelse der byder på velvære, selvpleje og selvforkælelse. Hvis det også er noget du drømmer om, men ikke lige har flair for design eller forstand på indretning, så frygt ej. Her får du et par gode råd til, hvordan du skaber et badeværelse der stråler af luksus og efterlader en ‘wow’ effekt hos dig selv og dine gæster.

Flotte møbler

Førstehåndsindtrykket man får, når man træder ind i et badeværelse, er møblerne og det materiale de er lavet af. Flotte nye møbler, et badekar, spotlys, gulvvarme og meget mere er alt noget der efterlader det første tegn på velvære. Selvom det hele lyder dyrt, kan du faktisk finde rigtig gode tilbud på gode kvalitetsvarer der samtidig ser rigtig flotte ud. Dette bliver selvfølgelig kun aktuelt, hvis du overvejer at renovere badeværelset. Hvis det er det du har besluttet dig for, så spar endelige ikke på kvalitet – i sidste ende holder møblerne en del længere og forårsager mere glæde. En måde at spare på, er derimod monteringen af møblerne. Hvis du ikke selv har forstand på det, kan du benytte dig af Handyhand. Uanset om det er VVS, elektronik eller en ny omgang maling på dine vægge, så kan du få hjælp af en privatperson, der har tilmeldt sig Handyhand, som du efterfølgende aftaler en pris med. Det er smart og nemt. Hvis du derimod slet ikke ønsker nye møbler på dit badeværelse, kan du også nøjes med små udskiftninger. Eksempelvis vælger mange at udskifte vandhaner, dørhanke eller bruseren. Det kan faktisk allerede gøre en betydelig forskel. Du kan eventuel vælge et brusehovedet af større størrelse – det giver ikke kun et pænt look, men er også noget du selv kan drage fordel af og nyde.

Kombination af varme og kolde farver

Farvekombinationen på dine møbler såvel som andre produkter har faktisk en betydelig rolle for det udtryk badeværelset giver. Man forbinder ofte luksuriøse badeværelser med mørke, stilrene farver. Dette er til dels også rigtigt. Forsøg dog også at kombinere dem med varme farver – varme giver nemlig en følelse af tryghed og glæde. Har du for eksempel valgt mørke skabsmøbler eller mørke fliser, vil det være oplagt at kombinere farverne med lyse og varme farver til de øvrige produkter i dit badeværelse. Du kan eksempelvis vælge håndklæder der er hvide eller beige. Hvid passer typisk til de mørke og kolde farver som mørkegrå, hvorimod mørke farver som mørkebrun ofte passer sammen med en varm og lys farve som beige. Har du hvide skabslåger vil du derimod med fordel kunne vælge mørke farver til dine øvrige produkter. Mørkegrøn har længe været en trend, og man kan ofte få sæbedispensere, håndklæder og badeværelsesmåtter i forskellige grønlige nuancer. Endnu et tip til at opnå en luksuriøs style, er farven guld. Mange forbinder guld med luksus og glamourøsitet. Find dog en god balance – ikke for mørkt og ikke for lyst, og helst ikke for mange nips-ting. Det luksuriøse kommer først frem når badeværelset er enkelt og stilrent.

Lad alle produkter komme i spil

Badeværelset udstråler specielt luksuriøsitet, når alle produkter i værelset kommer i spil. Lad være med at have for mange nips-ting stående. De fylder både, og kan ikke bruges til noget. Ofte står planter, stearinlys og andet bare og pynter, men kommer slet ikke i spil. Hav produkter stående, som man kan benytte sig af. En lækker håndcreme der kommes i en dispenser som matcher sæbedispenseren og eventuelle ansigtsmasker eller lignende, er med fordel ting du kan stille frem. Det udstråler nemlig velvære og selvforkælelse. Resten skal kunne du gemme væk i skuffer eller lukkede skabe. Jo mindre der står og flyder, desto mere stilrent ser det ud. På den måde sikrer du dig også, at alle produkter kommer i spil – specielt hvis de passer til farverne i badeværelset. Stil for eksempel kun ansigtsmasker frem, hvis de fås i en pæn og simpel indpakning.

Få den fuldendte velværefornemmelse

For at skabe den fuldendte velværefornemmelse er det ikke kun møbler, farver og visse produkter der skaber en følelse af selvforkælelse og selvpleje. Forsøg at skabe en helt speciel stemning ved at hænge en pæn badekåbe ved siden af badet. På den måde anses badeværelset også som noget der bliver brugt og ikke kun står og ser pænt ud. Når man ser en badekåbe, får man med det samme lyst til at tage et langt varmt bad og pleje sig med en god creme efterfølgende. Sørg igen for at badekåben matcher farvekombinationen på dit badeværelse. Du kan også overveje en pænt indbygget anlæg, men det vil kræve en del flere omkostninger. Hvis det dog ikke kan blive luksuriøst nok, så er et indbygget anlæg virkelig prikken over i’et. Beroligende musik eller naturlyde mens man er i bad – lyder det ikke allerede alt for afslappende og luksuriøst?

Skip to navigation