Skip to content
1. Oktober 2019
Byggeudstilling

De vigtigste tekniktendenser til dit hjem

Hvis der er noget, der i de seneste par år for alvor har fået opmærksomhed, så er det udviklingen af teknik til hjemmet. Der er kommet usandsynligt mange gadgets, enheder, teknologier og meget andet, der kan forbedre oplevelsen af at være i sit hjem.

Smartphone, Smartwatch og Smart TV er begreber, som danskerne for længst har taget til sig. Nu skal vi også vænne os til at lære endnu et “Smart”-begreb – nemlig “Smarthome”. Hvis du også vil have et unik indblik i tidens tekniktendenser, og konstant jagter de nyeste trends bør du læse med her. Vi giver dig nemlig de seneste par års trends, der er beregnet til at gøre hjemmet endnu mere teknologisk avanceret – måske endda du får brug for en elektriker.

Smartphone, Smartwatch og Smart TV er begreber, som danskerne for længst har taget til sig. Nu skal vi også vænne os til at lære endnu et “Smart”-begreb – nemlig “Smarthome”. Hvis du også vil have et unik indblik i tidens tekniktendenser, og konstant jagter de nyeste trends bør du læse med her. Vi giver dig nemlig de seneste par års trends, der er beregnet til at gøre hjemmet endnu mere teknologisk avanceret – måske endda du får brug for en elektriker.

Google, Amazon og Apple rykker ind i dagligstuen

Langt størstedelen af den danske befolkning har allerede stiftet bekendtskab med Google og Apple, og det er da også de færreste, der ikke kender til internetgiganten Amazon.

Disse tre har hver især udgivet en såkaldt “teknologisk butler”, der kan servicere dig i dit hjem. For selvom Google Home, Amazon Echo og Apple HomePod endnu ikke kan servere aftensmaden for dig, så kan de alligevel hjælpe dig med en hel del ting i hjemmet.

Det er 2019 og i år flytter Siri (Apple), Alexa (Amazon) og Google Assistant for alvor ind i køkkenet og dagligstuen. De tre tech-giganter har lanceret deres tech-butlers med hver deres færdigheder, og hver enkel tech-tjener har sin fordel.

Alexa, Siri og Google Assistant – vor tids tjenere

Amazons Alexa er den klart mest intelligente af de tre, da den har været på markedet i et par år, og allerede er et par generationer fremme. Her kan du blot give en kommando til den lille robot, hvorefter den svarer tilbage med at udføre ordren.

Med Google Home får du muligheden for at integrere din enhed med Chromecast. Det vil sige, at du til hver en tid blot kan give robotten ordre til at ændre det program du ser – måske er vi på vej mod en “fjernbetjeningsløs” frem.

Derudover kan du integrere alle dine kalendere, mails, billeder og andet Google-relateret med Google Home. Apples bud på en tjener er deres HomePod. Den er i øjeblikket den nyeste af sin art, og den dyreste af de tre. Her er Siri også blevet en tjener, der kan synkroniseret med alle Apple enheders indhold, og kan forbindes til iCloud.

Det er svært at give et konkret bud på, hvilken en af de tre tech-tjenere, der decideret er bedst. Men med de helt danske briller på, er det måske flertallet af funktioner hos Google Home, der oprigtigt er værdifulde. Primært fordi, at enheden er forholdsvis billig, og Google har et yderligt godt tag i det danske marked, så mange vil kunne bruge alle funktionerne.

TV-duellen: Chromecast vs. Apple TV

Det store spørgsmål i disse tider er igen en kamp mellem to af de absolut største tech-virksomheder. For når der skal streames Netflix, HBO, TV2 Play osv. på fladskærmen derhjemme, skal det kaldes op fra computeren. Her har Google og Apple også kreeret deres bud på en løsning.

Chromecast – en simpel og billig løsning

Google har skabt Chromecasten, der i sin nye generation kan dublere en hvilken som helst browser op på TV’et i løbet af få sekunder. Herefter kan du streame alting lige så tosset du vil i realtid, da Chromecasten er lynhurtig til at dublere indholdet fra computerskærmen.

Hvis man tilmed bruger Google Chrome som sin foretrukne browser, vil der allerede forekomme et lille ikon ved alle videoer, der indikerer at det er muligt at afspille det via Chromecast. Googles helt store fordel er, at Chromecasten er enkel at bruge og ikke koster mere end 300 kr.

Apple TV – få Apples styresystem op på fjernsynet

Apple’s bud kan dog en del mere. Her er der allerede indbyggede apps som Netflix, HBO og mange andre live-streamingtjenester, som man kan se uden at bruge sin computer.

Hvis man dog har brug for at dublere sin skærm, kan man også gøre det, hvis man har en iPhone, iPad eller MacBook. Apple TV er nu i fjerde generation, hvor det også er muligt at spille spil på enheden.

Den progressive udvikling som Apple TV har taget, er dog også noget man kan se på prisen. Prisen på et fjerde generations Apple TV koster fra ca. 1200 kr.

Fremtiden bringer teknologi ind i alting

USA, Sydkorea og Japan er allerede langt fremme, når det gælder “Smarthome”. Her kan dørklokker, frysere, køleskabe, hårde hvidevarer samt overvågning også samles og forbindes til internettet.

Generelt set vil man over de næste mange år kunne se, hvordan teknologien for alvor får tag, i både køkken, badeværelse, dagligstuen og soveværelse. For slet ikke at nævne, hvordan robotplæneklippere- og støvsugere allerede har invaderet danske haver og huse.

Der er spændende ting i vente for husstanden, hvis man altså er tech-interesseret.

SmartHome i Byggecentrum

I Byggecentrum finder du også udstillere af SmartHome-teknik. Er du interesseret i SmartHome, så tage evt. fat i fx Pettinaroli, som tilbyder dig mulighed for at stemmestyre gulvvarmen via Google Home.

Eller NookBox, som tilbyder sikkerhedssystemer til dit hjem, der kontrolleres via din smartphone.

Byggeudstillingen er åben hver dag fra kl. 10-17 – og adgangen er gratis. Her kan du i ro og mag undersøge, finde inspiration og få ny viden.

Ønsker du rådgivning eller vejledning fra en af vores udstillere, anbefaler vi, at du kontakter virksomheden inden dit besøg.

Skip to navigation