Skip to content
1. August 2022
Boligtrends

5 boligforbedringer, som betaler sig

Boligforbedringer kan være svære at finde rundt i – for kan det egentlig betale sig at udføre en masse forbedringer på sin bolig – eller er det en større udgift, end en gavn? Her er samlet 5 boligforbedringer, der betaler sig for dig.

1. Forbedringer, der gør din hverdag bedre

Nogle af de boligforbedringer der betaler sig, er forbedringer, der bidrager til at gøre din hverdag bedre. Det er for eksempel nyt køkken og bad – for det betyder meget for kvaliteten af det liv, du lever i din bolig. Det kan både handle om, at det bliver mere praktisk, eller måske er det nye køkken eller bad bare mere i din stil. Både køkkenet og badeværelset er essentielle rum i hjemmet – i køkkenet samler du familien og bruger ofte tid, når du laver mad. Badeværelset bruger man også meget tid i, og derfor er det vigtigt, at dit badeværelse er praktisk og passer til dine behov.

Du kan se køkkenudstillere her: Bessmann Køkken, og MIFApladen
Du kan se mere om nogle af vores badudstillere her: BØRMA, Dansani, Duravit og Geberit

2. Energiforbedringer

Energiforbedringer er vigtige – og de er særligt interessante for dig, der bor i et ældre hus. Populære forbedringer er for eksempel at skifte til varmepumpe, at udskifte vinduer og at få bedre isolering. Det sænker både dine energiudgifter, og samtidig bidrager det til at skabe et bedre indeklima i boligen. Det er også relevant at tænke over energiforbedringer, hvis du laver nyt badeværelse eller køkken – her kan du for eksempel vælge hårde hvidevarer med bedre energimærker.

3. Klimasikring af boligen

Klimaforandringerne i verden betyder, at vi i Danmark oplever andre vejrforhold, end vi er vant til – vi er blandt andet mere udsatte for voldsomt vejr som skybrud og oversvømmelser, men også ekstrem varme. Her kan du sørge for at sikre din bolig, så den kan stå imod vind og vejr. Du kan blandt andet skifte vinduer og døre, så de kan stå imod skybrud – og mod varmen kan du overveje at installere et klimaanlæg, der kan køle hjemmet ned på de ekstra varme dage.

4. Hvis du ønsker at sælge din bolig

Hvis du ønsker at sælge din bolig, er der flere småforbedringer, der er en god idé at lave inden salg. Du kan for eksempel sørge for grundig rengøring, og eventuelt male og udføre småreparationer. Hvis dit hus har større mangler – for eksempel læk i taget, så kan det være en god idé at indhente tilbud fra håndværkere, så reparationerne virker mere overskueligt for køberne af dit hjem.

5. Tilbygning eller ombygning af hjemmet

Det kan være, at du er glad for din bolig – men alligevel føler, at du mangler plads. Her kan det være relevant at lave en tilbygning eller en ombygning, i stedet for at flytte fra hjemmet. En tilbygning, som for eksempel en udestue, kan være med til at øge værdien af din bolig, hvis du en dag skal sælge den.

Hvis du mangler inspiration til hvilke boligforbedringer, du kan foretage i dit hjem – så tjek alle vores udstillere ud lige her

 

Skip to navigation