Skip to content
16. November 2019
Boligtrends, Byggeudstilling

Sådan gør du din indretning personlig

Flere danske eksperter i boligindretning har den seneste tid kritiseret danskernes sans for at indrette deres boliger. Kønsløshed og kopier af udstillinger fra bolighuse, er hvad der primært har domineret den danske boligindretning, mener eksperter, der opfordrer de danske boligejere til at tage mere ejerskab over deres indretning.

Flere danske eksperter i boligindretning har den seneste tid kritiseret danskernes sans for at indrette deres boliger. Kønsløshed og kopier af udstillinger fra bolighuse, er hvad der primært har domineret den danske boligindretning, mener eksperter, der opfordrer de danske boligejere til at tage mere ejerskab over deres indretning.

I denne artikel har vi derfor samlet et par tips og tricks til, hvordan du bedst muligt skaber en personlig boligindretning. Vi viser de gyldne regler og kommer ind på, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil sætte dit personlige præg på indretningen af boligen fx med hjælp fra en snedker eller tømrer.

Find din egen vej

“Ser det der godt ud?”, “fungerer det her sammen?” – er bare nogle af de spørgsmål man ofte stiller sig selv, i forsøget på at bringe personlighed ind i boligindretningen. Det er måske det sværeste at finde lige præcis den stil, du selv ønsker.

Ofte kan du bedst selv afgøre, hvad der fungerer i indretningen af din bolig. Sommetider skal man lade være med at scrolle Instagram og Pinterest igennem – ja, det er godt til inspiration, men ikke hvis du for alvor vil bringe personlighed ind i boligindretningen.

Du kan finde inspiration i de omgivelser du befinder dig i – tag udgangspunkt i naturen, der omkranser boligen, og skab et personligt udtryk, der hænger harmonisk sammen. Det er vigtigt, at du bruger en del tid på at overveje, hvordan du gerne vil præge din boligindretning. Det kan du gøre på forskellige måder, men det vigtigste er, at det er din eget personlige udtryk, der i sidste ende skinner igennem.

Hold samme stil gennem hele huset

Når du indretter hjemmet, gælder det om at vælge nogle overordnede materialer, der spiller sammen og så vidt som muligt holde dig til dem igennem hele boligen. Det kunne f.eks. være gulv, solafskærmning, farvetoner, der skal være dominerende i alle rum, så det danner en “rød tråd” igennem boligen.

Især er det vigtigt, at du holder gulvene i boligen i samme stil. Hvis du har samme materiale på gulvet i alle boligens rum, er du sikker på at danne en sammenhængskraft i boligen, der signalerer, at “her bor jeg”.

Gulvet er på mange måder boligens anker, når det kommer til personlig indretning. Derfor skal du prioritere at lægge penge i boligens gulv. Det er simpelthen altafgørende for det samlede indtryk af rummet, at gulvet står flot og er smukt.

Selv den smukkeste indretning kan blive ødelagt af et ”forkert” gulv – eller manglende harmoni mellem gulvet i de forskellige rum. Det er derfor alfa omega, at du investerer i gulvene i din bolig.

Maling og møbler hænger uløseligt sammen

Når der skal vælges farver på væggene i boligen, er noget af det allervigtigste, at du tænker over det inventar, der senere skal stå i rummet. Der skal gerne være et nogenlunde samspil mellem maling og møbler, hvis du gerne vil sætte et personligt præg på din boligindretning.

Der skal gerne være et flow imellem farverne, når du går fra køkken til stue, til værelser eller badeværelse, og derfor er det vigtigt, at du ikke skifter for meget i kontrasterne, når du maler rummene i boligen.

Når det kommer til at vælge inventaret i en personlig indretning, er der et par ting, der er gældende. F.eks. skal du gerne vælge møbler, der “passer” til rummet – altså som har de rigtige proportioner, og virker rigtige for rummet. Det kan ofte være en smagssag, men du kan finde masser af inspiration på nettet, sociale medier og i magasiner.

Husk dog, at der altid skal været et personligt touch – det er fint at tage inspiration, men skal det virke autentisk, skal der gerne været et personligt præg på indretningen. Det kan fx være musikalske elementer, hvis du er glad for musik.

Arvestykker og brugskunst, der skiller sig lidt ud fra den øvrige indretning. Ligesom bøger, planter og andre naturlige materialer er med til at gøre din indretning personlig

Præg boligen med kunst og håndværk

Der er dog intet, der rigtig slår kunst, børnenes ”kunst” og håndværk eller DIY-projekter, når du skal sætte sit eget personlige præg på boligindretningen. Dog skal du sikre sig, at du køber kunst, der ikke kan opdrives andetsteds, hvilket gør det unik for indretningen.

Du kan også pryde dine vægge med plakater, der er skræddersyet personligt som f.eks. geografiske plakater eller plakater med sjove citater på. På den måde kan du for alvor bringe noget personlighed ind i en ellers generisk indretning, der kan findes i enhver pamflet hos et bolighus.

Alt til boligen samlet ét sted

I Byggecentrum finder du Danmarks største byggeudstilling. Du behøver dog ikke have store byggeplaner for at besøge udstillingen. Måske trænger gulvet blot til at blive udskiftet – eller måske leder du efter elementer, der kan være med til at gøre din indretning personlig?

I Byggecentrum finder du dog ikke det samme, som i bolighusene. Her kan du finde produkter og materialer, som du ellers kun finder på nettet. Forskellen er blot, at du her kan få lov til at se og røre produkterne.

Så inviter familien med på tur – og gå på opdagelse i den 28.000 kvm store byggeudstilling. Nyd en gratis kop kaffe og slut oplevelsen af med en tur på vores udendørs naturbane eller en hyggelig gåtur i Hindsgavl Dyrehave, som ligger lige ved siden af.

Skip to navigation