Skip to content
14. Maj 2019
Byggeudstilling, Fritidshuse

Vi drømmer om mere fritid – og et fritidshus

Interessen for et fristed – etfritidshus eller sommerhus – med plads til nærvær, familie og hygge er stigende blandt danskerne. Og har du og din familie det på samme måde, kan I med fordel tage en tur til Middelfart i maj måned og gå på opdagelse i Danmarks største fritidshusudstilling.

Sommerhuse er in.Danskerne er vilde med fritidsboliger som aldrig før, og det kan nemt og hurtigt aflæses i handelstal fra Boligsiden. Vi var vidne til et hidtidigt rekordår i 2018, men stigningen fortsætter ufortrødent ind i 2019 også. Salget af fritidshuse er nemlig indtil videre steget med hele 16 % i forhold til sidste år.

Nye tendenser blandt børnefamilier i storbyerne

Al logik strider mod de fortsat vilde stigninger i salgstallene, men de afspejler faktisk en stor forbruger- og livsstilstrend. Man kunne forestille sig, at det er investeringsmuligheder, der er årsag til den eksplosive stigning af købere, men dette er kun den halve årsag.

Danskerne har nemlig for alvor fået øjnene op for fredfyldte ophold i lækre fritidsboliger, og det stigende salgsantal er i højere grad et udtryk for, at vi selv har intentioner om at bo i boligerne – vi vil simpelthen have det for os selv.

Børnefamilier i storbyerne kommer hurtigt til at savne grønne områder, støjfrie aftener og gåture uden bilos, og derfor søger de efter nye muligheder. Her har fritidshuset vist sig som det oplagte alternativ til lejlighedslivet i bycentrum, og nogle familier vælger faktisk en slags deltidsløsning, hvor man det meste af året skifter mellem at bo nogle dage i fritidshuset for derefter at vende tilbage til byen. Det bedste fra begge verdener.

Stenhøj Husene glade for den store interesse

Stenhøj Husene har netop opbygget et nyt flot fritidshus i udstillingen ved Byggecentrum, og Jan Sørensen, der arbejder for dem som salgskonsulent, er glad for den udvidede kundekreds og ser desuden stor værdi i samarbejdet med Byggecentrum.

”I øjeblikket er vi så heldige, at vi ser masser af kunder, der er klar til at handle,” fortæller Jan således. ”Det er dejligt, at vi kan blive ved med at bygge på succesen fra 2018. Og så er vi selvfølgelig stadig glade for at udstille her hos Byggecentrum. Her får vi altid stor hjælp fra deres flinke personale, og så er det tilmed det perfekte udstillingsrum for vores forretning.”

Byggecentrum har Danmarks største (og flotteste) udstilling af fritidshuse, og det vil vi gerne fejre og vise frem for så mange som muligt. Derfor holder vi Åbent Fritidshus den 17.-19. maj og igen fra den 25.-26. maj her i Byggecentrum. Til Åbent Fritidshus har vi konsulenter til stede i alle huse. Entre, parkering og rådgivning er gratis.

Vi håber på at se så mange som muligt, og at I får den inspiration, I har brug for!

Skip to navigation