Skip to content
17. Maj 2017
Byggeudstilling, Carport og garage

Mangler du også cirka 25 cm?

Er svaret ja, så bor du formentlig i en ældre bolig med garage. Tidligere var bilerne nemlig smallere – og det var garageportene dermed også. Mange vælger derfor at udvide porten med ca. 25 cm, så de nye bredere biler kan parkeres, uden at du skal holde tungen lige i munden.

Garager er uden tvivl kommet igen – og blive ligeså populære som i 70’erne. Forskellen fra den gang er dog, at de er blevet både større, mere tekniske og ofte fungerer som andet end opbevaring af det firhjulede familiemedlem.

Mange nybyggerier opføres i dag med ikke bare én, men også gerne med både to og tre brede garager. Garagen, der er isoleret bruges nemlig flittigt til både gildesal, værksted, cykelskur, motionsrum og viktualie- og depotrum.

En del af husets udtryk

Det er dog ikke kun indretningen af garagerummet, der er i fokus hos forbrugerne. Også garagens udseende har stor betydning – og bliver mere og mere individuel.

”Vi oplever, at flere og flere efterspørger personlige kvalitetsporte, som understøtter boligens udseende eller tilfører et mere moderne look”, siger Gitte Tindbæk Larsen, der er produktchef ved NASSAU, og fortsætter: ”Derfor har vi heller ingen standardporte hos NASSAU, men designer dem fuldstændig efter kundens ønsker i forhold til både størrelse, farve og overfladestruktur.”

Øget sikkerhed og service

Sikkerheden er et andet fokusområde, når det handler om garageporte. Skrækscenarier om at porten lukker ned over ting eller personer eller fingre, der kommer i glemme er fortid med nutidens porte.
”Vores porte er udstyret med en fingerklemsikring, som umuliggør fastklemning af fingre eller genstande i mellem portens sektioner. Og som en ekstra sikkerhed kan der på el-betjente porte monteres sikkerhedsfotoceller, som automatisk stopper porten, hvis forhindringer skulle komme vejen under lukning,” forsikrer Gitte Tindbæk.

Også når det kommer til sikkerhed i forhold til indbrud er nutidens porte lige så hårdfør som industriporte og høj indbrudssikring. Ved NASSAU kan man herudover tilkøbe en mini-håndsender, som ikke blot kan åbne og lukke op til tre porte med et enkelt klik, men også give dig en indikation på portens position på et hvilket som helst givent tidspunkt.

Nu kan du nemmere bygge ny garage

De praktiske fordele ved en garage, såsom ingen afisning af bilen og muligheden for at gå tørskoet ind i huset, er ikke de eneste fordele en ny garage eller udskiftning af garageporten medfører.

Fra 1. juni 2017 bliver det nemmere at bygge ny garage, da du ikke længere behøver at anmelde småbyggerier mellem 35-50 kvm til Kommunen. De skal dog selvfølgelig stadig overholde de gældende love og regler.

Kig forbi Byggecentrum og få masser af inspiration og gode råd, inden du bygger garage eller køber ny garageport. NASSAUs elektriske porte fås fra 7.995 kr.

Se alle vores udstillere af garageløsninger og-porte samt carporte her

Skip to navigation