Skip to content
20. August 2020
Bad og sanitet

Inspiration til indretning af det lille badeværelse

Det kan sommetider godt være svært at få plads til det hele på badeværelset. Det kan derfor være nødvendigt at tænke kreativt, hvis du skal have plads til det hele. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du indretter dig smartest og bedst, hvis badeværelset kun er på få kvadratmeter.

Der er masser af muligheder for at skabe et funktionelt og lækkert badeværelse, selvom pladsen er trang. For faktisk findes der i dag meget inventar, der er designet til at udnytte pladsen optimalt på små badeværelser, og det er dem, som artiklen her beskriver.

Spar pladsen i brusenichen og med væghængt toilet

Badet optager ofte en del plads i badeværelset – også selvom du ikke har badekar, men kun en bruseniche. I tilfælde af, at det er sparsomt med badeværelsesplads, kan du med fordel købe i en bruseniche, der kan klappes sammen. På den måde vil badeværelset virke større, når badet ikke er i brug. Sådanne brusenicher produceres i dag af flere badfirmaer.

Alternativt kan du investere i et lækkert badeforhæng, der giver samme effekt, når det er trukket fra.

Et andet sted, hvor det er muligt at spare lidt plads, er ved husets toilet. Her foretrækker mange i dag et toilet, der hænger på væggen. På den måde kan du ligeledes få lidt ekstra plads, da det væghængte toilet er kortere og tager mindre plads, end det klassiske toilet – selv med indbygningen af cisternen bag toilettet.

Brug rummet – der er opbevaringsplads alle steder

Det er muligt at opbevare badeværelsesartikler mange steder for at spare plads. En af de bedste metoder til at spare plads, er ved at udnytte den plads, der som regel forekommer ovenover eller nedenunder badeværelsesmøblerne.

Måske er der plads til et par hylder over spejlet eller håndklædeholderen. Væggen over toilettet er også ideelt til at møblere med skabe, der kan huse diverse ting til badeværelset.

Det er naturligvis også normalt at placere skabe og skuffer under vasken. Her kan det lade sig gøre at vælge inventar, der ikke sluger for meget af rummet, men stadig kan opbevare en hel del artikler til badeværelset.

Derudover findes der i dag mange lækre spejlskabe, som giver en ekstra buffer i forhold til opbevaringspladsen. Med andre ord gælder det om at bruge alle tænkelige kvadratmeter i rummet – uanset, hvor du finder dem.

Alle kneb gælder – også på badeværelset

Når det kommer til at finde på kreative løsninger til at få det lille badeværelset til at virke større, er det ikke kun placeringen af badeværelsesmøbler og opbevaringselementer, du har at gøre godt med.

Faktisk kan du med lyse farver og god belysning snyde øjet til at tro, at badeværelset er større end det reelt set er.

Forsøg derfor så vidt som muligt at sørge for, at hvid eller en anden lys farve er dominerende for rummet. Hvis gerne vil have lidt mere knald på farverne, kan du forsøge at opdele rummet i forskellige farver, men sørg så vidt muligt, at det primært er det lyse farver, der er dominerende for rummet.

Store spejle og glaselementer er også med til at få rummet til at syne større, end det er.

Forstør rummet med lys

Badeværelsesbelysningen kan også være med til at forstørre rummet. For selvom det er en optisk illusion, så virker rummet bare større, hvis der er en ordentlig belysning i rummet.

Her er det bedste tip, at du bruger en loftslampe eller andet form for belysning fra loftet, da det kaster lyset ud i størstedelen af rummet – få evt. hjælp på https://handyhand.dk/hh/elektriker. På den måde virker rummet ikke nær så dunkelt, som hvis der kun er en enkel lampe i hjørnet, der ikke oplyser hele rummet.

Derudover anbefales det, at du minimum får belysning to steder fra. Det kunne være fra væglamper, spejl med indbygget lys eller via et vindue, hvis sådan et eksisterer på badeværelset.

Alt i alt er det faktisk muligt at narre hjerne til at tro, at rummet er større end det er.

Dyb eller lav håndvask?

Du bør til hver en tid vælge en håndvask, der ikke er alt for dyb. Det skyldes, at der skal være opbevaringsplads til skabe og skuffer under håndvasken. Hvis du vælger en håndvask, der er dyb, risikerer du at gå glip af opbevaringsplads under vasken, hvor der normal er plads til en del.

Der også noget æstetisk i valget af vask – en kæmpestor håndvask kommer let til at dominere rummet og virke malplaceret i et lille rum.

Nyt badeværelse? Start i Danmarks bedste badudstilling

Overvejer du at renovere eller bygge nyt badeværelse, så kan du med god fordel planlægge en tur til Middelfart i vinterferien sætter vi nemlig fokus på badeværelse.

BAD, BYG OG VINTERFERIE
8. februar – 16. februar 2020
Kl. 10.00 – 17.00

I Syddanmarks største badudstilling finder du en stor udstilling af badmiljøer, wc’er og armaturer fra landets største og mest anerkendte brands på området.

Her kan du se og mærke materialerne, hive i skufferne og afprøve et duschtoilet. I Byggecentrum finder du desuden Bedre Bad – Bedre Energi, som tilbyder gratis rådgivning og inspiration til indretningen af dit badeværelse.

Udstillingen er åben alle dage fra 10-17 – og både adgang og parkering er helt gratis. Her er masser af inspiration og der går hurtigt at par timer, inden du er hele vejen rundt, så sæt god tid af til dit besøg.

FIND VEJ

Har du behov for at snakke med en konsulent fra de enkelte firmaer, der udstiller i Byggecentrum, anbefaler vi, at du ringer og laver en aftale inden dit besøg, da de enkelte udstillinger kun er bemandet udvalgte dage.

Hver søndag fra uge 33-48 har du desuden mulighed for at booke gratis, professionel rådgivning ved Byggecentrums uvildige ByggeRåd. Her kan du få svar på dine byggetekniske spørgsmål og rådgivning til dit konkrete byggeprojekt.

Book tid til gratis bad- eller byggerådgivning.

Skip to navigation