Skip to content
14. September 2020
Byggeudstilling, Gulv og belægning

Belægningssten for begyndere

Måske overvejer du at skulle lægge belægningssten i haven eller indkørslen i løbet af efteråret? Hvis det er første gang, du skal beskæftige dig med den slags, kan det være svært helt at vide, hvad du skal bruge og ikke skal bruge, da der er mange forskellige muligheder. Det kan også være svært at vide, hvordan de skal vedligeholdes. På handyhand.dk kan du få gode tips til anlægning af dine nye have. Men hvis du gerne vil vide mere omkring belægningssten generelt, kan du læse videre her.

belægningsstenMåske overvejer du at skulle lægge belægningssten i haven eller indkørslen i løbet af efteråret? Hvis det er første gang, du skal beskæftige dig med den slags, kan det være svært helt at vide, hvad du skal bruge og ikke skal bruge, da der er mange forskellige muligheder. Det kan også være svært at vide, hvordan de skal vedligeholdes.

På handyhand.dk kan du få gode tips til anlægning af dine nye have. Men hvis du gerne vil vide mere omkring belægningssten generelt, kan du læse videre her.

Hvad er belægningssten?

Hvis du er ny i at anlægge have eller indkørsel, tænker du måske, hvad belægningssten egentlig er. En belægningssten er en type sten, der kan bruges mange forskellige steder. Faktisk, er det en type betonfliser, der er beregnet til at kunne modstå stort tryk fra f.eks. biler eller andre køretøjer.

Belægningssten er designet særligt til at blive brugt på steder som indkørsler, parkeringspladser eller lignende. Det er desuden en meget stærk flise, der kan holde til lidt af hvert. På den måde, er en belægningssten en stærk flise, der er god, hvis du eksempelvis skal have anlagt en ny indkørsel.

Hvorfor lægge belægningssten?

Men nu tænker du nok, om alle fliser ikke er forholdsvis stærke, så hvorfor skal du lige lægge belægningssten? Men der er flere gode grunde til at vælge at lægge belægningssten i haven eller indkørslen. For det første, er belægningssten nemme at håndtere, og du kan lægge dem forholdsvis nemt og hurtigt samtidig med du får et solidt og holdbart resultat.

En anden fordel ved belægningssten er, at det giver et jævnt og solidt underlag, der er designet til at modstå lidt af hvert. Men ikke nok med det, giver de også sikker færdsel og er nemme at vedligeholde.

Forskellige typer af belægningssten

Der findes mange forskellige typer af belægningssten, og de findes også i mange forskellige farver. Faktisk, kan du få belægningssten både i mørke og grålige nuancer, men du kan også få dem i røde og gule nuancer. På den måde har du mulighed for at vælge de sten, der passer dit hjem.

Der findes nogle forskellige typer af belægningssten – herregårdssten, holmegårdssten, bondesten og havefliser. Forskellen på de forskellige sten afhænger af, hvem der har produceret dem og størrelsen på stenen, derfor er det en god ide at undersøge de forskellige typer grundigt, inden du køber dine belægningssten.

Belægningssten til indkørslen

Når du skal vælge sten til din indkørsel, er det vigtigt, du vælger nogle robuste og holdbare sten, da bilen skal kunne køre over dem mange gange om dagen. Det er også vigtigt, at du finder nogle sten, der passer til boligens stil, da der derved skabes harmoni mellem huset og indkørslen.

Det kan også være en god ide at lave en linjeføring i belægningen, så folk ved hvor de skal gå hen. Hvis du gerne vil pifte din indkørsel yderligere op, kan du vælge forskellige farver på belægningsstenene.

Belægningssten til terrassen

Skal du lægge belægningssten på terrassen, kan det være en god ide at overveje, om du skal køre samme stil hele vejen rundt om huset. Du kan f.eks. vælge de samme fliser som ved indkørslen, men du kan også vælge at begive dig ud i noget helt andet.

Det kan være du gerne vil have mønster på din terrasse, og derfor vælger at bruge belægningssten, der også kan fås som kantblokke. På den måde har du mulighed for at skabe endnu mere harmoni mellem terrassen, trapper og bede, ved at du kan holde dem i samme farver, sten og former.

Belægningssten til havegangen

Hvis du har en større grund, eller har en have, hvor du gerne vil have gangstier, kan det være du skal have belægningssten til havegangen også.

Når du skal lave en havegang, kan det være en fordel at vælge lidt større belægningssten, som f.eks. havefliser, da det gør det nemmere at gå på. Men du kan også vælge at bruge de samme sten som til indkørslen og terrassen, hvis du gerne vil have hundrede procent ensartethed omkring din bolig.

Vedligeholdelse af belægningssten

Når du først har fået lagt belægningssten, er de forholdsvis nemme at vedligeholde. Men du skal huske at vedligeholde dem, fordi når man først stopper med at vedligeholde dem, kan det godt tage om sig, og de bliver hurtigt beskidte.

En ting du altid skal sørge for, er at fugerne altid er fyldte. Du skal feje gamle, visne blade væk, og så skal du sørge for at fjerne ukrudt. En anden ting du kan gøre for at vedligeholde dine belægningssten er, at du kan give dem forebyggende behandling mod mos og alger, samtidig med at du rengøre dine fliser. På den måde opretholder du fine og pæne belægningssten.

Skip to navigation