Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra en ekspert! Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og nu kan du få hans bedste råd til, hvordan du vedligeholder udendørs træbeklædninger og terrasser.

Gode råd til vedligeholdelse af træ

Opsummering af råd

Når træ bruges som udvendig beklædning, skal man være opmærksom på, at træet skal vedligeholdes alt efter træsort.

Er det varmebehandlet træ, så er det blevet behandlet af fabrikanten, og behøver derfor ikke yderligere behandling.

Er det trykimprægneret fyrretræ, kræver det løbende efterbehandling med olie for at undgå træet forgår.

Hårdtræsbrædder holder godt og kan i princippet godt undvære efterbehandling.

Alt træ ændrer sig over tid. Dette kan ses ved, at det får karakter og bliver sølvgråt, hvilket kan være en ønsket udvikling for nogle. Men ønsker man at vedligeholde træets originale farve, kan det slibes ned og gives en behandling.

Forskellige projekter kræver mere behandling end andre. En træterrasse er udsat for betydeligt mere slid end en beklædning på en bygning. Derfor skal en terrasse behandles oftere.

Oplev trævarer fra følgende leverandører i Byggecentrum

Frøslev er en dansk, familieejet virksomhed, hvor de lever og ånder for træ. De hjælper deres kunder med at skabe bæredygtige- og innovative løsninger. Frøslev tilbyder et bredt sortiment, med over 1000 forskellige kombinationsmuligheder af profiler. Som standard tilbyder de Fyr, Gran, Sibirisk Lærk, Western Red Ceder, Eg og Douglas – men de tøver ikke med at hjælpe sine kunder med ønsker herudover. Se nyeste terrassekatalog lige her  Træet leveres ubehandlet eller behandlet – enten malet, trykimprægneret i grøn og brun og derudover brandimprægneret i EU-Brandklasse B i henhold til standarden EN 13501. Frøslev synes at miljøet er vigtigt, og derfor leverer de både FSC og PEFC certificeret træ – og profiler i Heatwood og Flamewood, der er alternative imprægnerings- og overfladebehandlinger. På Frøslevs stand i Byggecentrum kan du se et stort udvalg af træsorter, samt forskellige profiler – det gælder både terrasser, hegn og facadeløsninger. Alle produkterne sælges gennem forhandlere, så du skal derfor kontakte en af dem, hvis du er interesseret i Frøslevs produkter. Du kan se listen over alle forhandlere her. Yderligere kan du læse, hvordan Frøslev sørger for at opretholde kvaliteten i deres bæredygtige byggematerialer her.
WoodyWood – Good in wood ! WoodyWood er en engrovirksomhed som er specialister indenfor hårdttræsbranchen . Vi importerer bæredygtigt træ og går aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og har derfor de seneste par år bevæget os henimod de bæredygtige alternativer.   aMbooo bambus – det bliver ikke grønnere! Bambus vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 100 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Der er med andre ord tale om ekstrem bæredygtighed. Vi har derfor gået i samarbejde med aMbooo, et stort velrenommeret tysk firma, som står for eksklusive bambusprodukter. Kun bambusstilke fra bæredygtigt forvaltede bambusskove bruges til fremstilling af aMbooo-produkter. Hver stilk skal være mindst 5 år gammel, og høstes i højlandet. Kun højlandsbambus har tilstrækkelig stor styrke til, at imødekomme aMbooo’s krav til deres produkter. Se mere om dette fantastiske produkt her: https://bambusterrasse.dk/
Byg en plantekasse med Dennis Linequist

Vil du være den første til at vide, når der kommer flere videoer med Dennis?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Dennis Lindequist have
EBK huse Fjordhuset3

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

Skip to navigation