Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 år. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du selv kan skifte et fritstående toilet på dit badeværelse.

Der findes en række love i forhold til gør-det-selv VVS-arbejde, som du skal følge. I forhold til udskiftning af toilet, er det lovligt at gøre selv, hvis der forefindes en stophane i din bolig. Hvis du vil vide mere, har Sikkerhedsstyrelsen lavet en liste over VVS-arbejde, der kan laves selv eller som kræver en autoriseret VVS-installatør. Viser det sig, at dit renoveringsprojekt kræver en autoriseret VVS-installatør, så kan du kontakte vores udstiller, Bedre Bad – Bedre Energi for rådgivning.

Sådan skifter du et toilet - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Materialer

I videoen bruges der gulvstående toilet fra Ifö og fugespartel fra LIP – begge udstillere kan opleves i Byggecentrum. Herudover kan du også lade dig inspirere i Syddanmarks største badudstilling med alle de førende leverandører af produkter og services inden for bad og sanitet.

Fremgangsmåde

Step 1: Luk for vandet

Først skal man lukke for vandet til toilettet. Dette gøres oftest bag på toilettet, hvor der sidder en lille hane, der kan reguleres på.

Step 2: Tøm toilettet for vand

Toilettet tømmes for vand ved at skylle ud et par gange efter der er lukket for vandet. Det er vigtigt at gøre, da toilettet ellers vil være enormt tungt at løfte væk.

Step 3: Skær fugen fri

Nede ved gulvet sidder en gammel gummifuge, som skal skæres væk. Det er vigtigt at få fjernet den gamle fuge helt, så den nye fuge bedre kan binde til gulvet.

Step 4: Løft toilettet af

Når fugen er skåret fri og toilettet kan drejes fra side til side, er toilettet klar til at blive løftet af kloakken.

Step 5: Udstyr du skal bruge

Nu er du klar til at montere det nye toilet. Du skal bruge følgende værktøj:

  • Slaghammer til at bore huller i gulvet
  • En hammer til at banke dyvlerne fast i gulvet
  • En skruemaskine til at skrue de nye skruer fast
  • Silikone og en fugepistol til at fuge toilettet fast nede ved gulvet.

Der medfølger en manchet til kloakken, men i de fleste tilfælde kan den tidligere manchet benyttes igen.

Step 6: Montering

Først løftes toilettet op og sættes halvt på.

Step 7: Streg op

Der skal streges op rundt om toilettet med en blyant, så man kan se, hvor fugen til toilettet skal være.

Step 8: Mærk hullerne op med boremaskinen

De huller der er i toilettet til skruerne markeres med slagboremaskinen. Hullerne markeres kun, da man derefter løfter toilettet af, så det er nemmere at komme til at bore.

Step 9: Løft toilettet af igen

Toilettet løftes af igen.

Step 10: Bor huller i gulvet (kun hvis du ikke har gulvvarme)

Hvis man ikke har gulvvarme kan man bore huller i gulvet, hvor toilettet kan skrues fast. Man skal ca. bore 5 cm ned i gulvet. Derefter skal man have rawplugs ned i hullerne. Hvis man har gulvvarme skal man ikke bore huller til toilettet, men blot benytte en silikonefuge rundt om toilettet.

Step 11: Fugning

Når man vælger farven på fugen kan det være en god ide at vælge en anden farve end hvid, da den hvide fuge hurtigt kan blive gul i farven. En ide kan være at vælge en lysegrå fuge. Silikonen placeres 1 cm fra stregen, der er tegnet, og der må gerne komme rimeligt på.

Step 12: Løft toilettet på

Toilettet skal løftes på og det er vigtigt, at man rammer nogenlunde oveni fugen med det samme, så ikke fugen bliver tværet for meget ud.

Step 13: Fastgør toilettet med skruer

Når man skal sætte skruerne i er det vigtigt, at man rammer rawplugsne nede i hullerne. Derefter spændes skruerne til og derefter skal silikonen have lov at tørre før skruerne skrues ned til kanten. De medfølgende hætter sættes på, så man ikke kan se skruerne.

Step 14: Læg den sidste fuge

Uden på toilettet lægges en fuge langs gulvet.

Step 15: Glitning af fuge

Fugen skal glittes til sidst. Dette gøres med vand, en smule sulfo og en finger.

Step 16: Montering af sædet

Der følger beslag med til toiletsædet og det er vigtigt, at man følger vejledningen på bagsiden af posen, så beslagene monteres korrekt. Beslagene sættes i, så de sidder i midten. Nedenunder sættes en møtrik, som strammes med den medfølgende spændenøgle. Derefter skal toiletsædet sættes på. Det placeres over beslagene og trykkes fast. Til sidst sættes vandet til igen.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Byg med Dennis Lindequist gode råd til badrenovering
Dennis Lindequist fliseclips close up

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

DCIM101MEDIADJI_0093.JPG

Se alle vores udstillere inden for bad og sanitet

Om Bedre Bad – Bedre Energi Bedre Bad – Bedre Energi er Danmarks største frivillige kæde for VVS- og energiinstallatører. Vi har medlemmer over hele landet og er specialiseret i VVS-arbejde, badeværelser og sanitet generelt. Derudover er vi også specialister i energioptimering og har stort fokus på miljøet og den grønne opvarmningsform i vores rådgivning til vores kunder. Vi ser det som vores fornemste opgave at give dig topprofessionel rådgivning, sparring og inspiration, når du skal beslutte dig for nyt badmiljø eller energikilde til hjemmet. Bedre Bad – Bedre Energi Centret i Byggecentrum I Byggecentrum finder du i Bedre Bad – Bedre Energi Centret et vælg af badeværelsesprodukter. Vi har de nyeste og smarteste toiletter fra de kendte mærker. Du finder ergonomiske og flotte håndvaske og stilsikre armaturer til både badeværelset og køkkenet. Du finder i Centret i Byggecentrum også badeværelsesmøbler og relaterede produkter til badeværelset såsom spejle, forskellig belysning og bruseafskærmninger. Værd at nævne er, at alle vores badeværelsesmøbler er skabt til vådrum. Dvs., at deres materialer er tiltænkt, at de skal kunne tåle den høje luftfugtighed på badeværelset. Prøv det! Har du lyst til at prøve et af de nyeste og mest hygiejniske douchetoiletter med bidet og lufttørre-funktion, så kom og besøg Bedre Bad – Bedre Energi Centret i HUSET. Her har du mulighed for at testkøre toiletterne. Den totale løsning indbefatter det hele Når du indleder et samarbejde med Bedre Bad – Bedre Energi, så køber du ind i kompetent sparring og vejledning – både i forhold til energiniveau og komfort. Derudover så køber du kvalitetsprodukter, som bliver leveret og installeret af en professionel fagmand. Du er sikret korrekt installation og efterfølgende oprydning. Når produktet er installeret, er det en komplet løsning, som er 100% klar til at blive taget i brug. Tilbage står du med en garanti på korrekt udført arbejde. Besøg kædens hjemmeside hvor du finder masser af inspiration til mange intelligente badeværelses- og energiløsninger. Alle vores priser er inklusive: Produktet Levering Installation Oprydning og fjernelse af demonstrerede komponenter Garanti – på produktet og på korrekt udført arbejde Partnerne bag Bedre Bad – Bedre Energi Center Middelfart. Centret er bemandet: Få råd og vejledning af vores Indretningskonsulent eller vores VVS-installatør / Certificeret Energi i Centret: Mandag                                       kl. 10-17 Tirsdag                                         kl. 10-15 Onsdag                                        kl. 10-15 Torsdag                                        kl. 10-17 Fredag                                          kl. 10-15 Søndag                                         kl. 10-15 Se evt. ferier og de nyeste opdaterede bemandingstider her.
Hvem er Centrum Fliser? Centrum Fliser er et dansk flisefirma, der leverer alle typer af fliser og klinker – både keramiske fliser, granit, marmor, travertin og skiferfliser. Alle sammen fra de bedste italienske og spanske fliseproducenter. Udover flotte fliser til dine gulve, så kan Centrum Fliser også levere køkkenbordplader og vindueskarme i granit, marmor og travertin og derudover også skifer sålbænke til konkurrencedygtige priser. Centrum Flisers stand i Byggecentrum I Centrum Flisers stand kan du opleve 500 m2 udstilling, der viser alle tidens trends indenfor fliser, klinker, granit, marmor og skifer. Standen er indrettet som et showroom i to plan, og med utraditionelle løsninger – det er blandt andet lykkedes at få plads til hele 2500 kvadratmeter fliser og klinker i højden. I standen er der opbygget miljøer – så du kan få et helhedsindtryk med både fliser, møbler og tilbehør. I Centrum Flisers stand kan du samle inspiration til dit fliseprojekt – uanset om det er til indgangspartiet, entréen, køkken/alrummet, badeværelset, bryggerset, ved brændeovnen eller et helt andet sted i dit hjem. Der er også altid mulighed for at låne en gratis fliseprøve med hjem – så du har mulighed for at danne dig et indtryk af hvordan den vil passe ind i dit hjem.
Oplev mulighederne med fleksibel beton Conteco er fleksibel beton, der bringer det urbane udtryk ind i din bolig. Den unikke betonbehandling kan påføres på alle tænkelige overflader – hvad end du drømmer om et råt betongulv, en livlig endevæg, eller et badeværelse i bedste New Yorker stil. Conteco er desuden MK og ETA-godkendt til vådrum, hvilket sikrer både dig og dit projekt. På Conteco-standen i Byggecentrum kan du opleve de forskellige overflader og udtryk, og få et indblik i de uendelige muligheder med Conteco. Beregn prisen på dit projekt: Du kan allerede nu, let beregne prisen på dit drømmeprojekt. Brug blot vores produktberegner på og få en pris med det samme. Vil du vide mere? Har du brug for yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte os på info@conteco.dk eller på tlf. +45 53 65 08 80. Du kan selvfølgelig også finde os på Facebook eller Instagram, hvor vi jævnligt deler inspirerende indhold med vores følgere. Conteco Beton kan fx påføres dine gulve.  Foto: Conteco.
Om Dansani Dansani er en af Europas førende leverandører af baderumsmøbler og tilbehør til badeværelset. Dansani er etableret i 1983. Målet har fra starten været at levere kvalitetsprodukter i dansk design til badeværelset. Det betyder, at de ansatte er højt specialiserede fagfolk, der ved, hvad det kræver at udvikle produkter til badeværelser samt producere og markedsføre dansk design i høj kvalitet. Hos Dansani anses badeværelset for at være hjemmets vigtigste rum – og det bliver næsten ikke mere personligt. Derfor synes de også, at du skal have lov til at bruge din kreativitet og Dansanis badeværelsesmøbler, brus og belysning, når du indretter dit badeværelse. Hvilket badeværelse drømmer du om? Badeværelset er dit personlige frirum – og ingen kan skabe det bedre end dig. Med Dansanis badeværelsesmøbler, belysning og bruseløsninger får du en masse inspiration og god mulighed for at designe og indrette dit badeværelse, præcis som du ønsker – med smukke, gennemtænkte og funktionelle løsninger. Tag dig god tid og prøv at eksperimentere med at mikse og matche mellem forskellige stilarter og udtryk. Det er kun din fantasi der sætter grænser for at sammensætte et badeværelse, der bærer præg af din egen personlighed og stil. I Dansanis stand i Byggecentrum kan du se mange af deres produkter, der bærer stort præg af dansk design og høj funktionalitet. Læs hvordan Dansani indtænker bæredygtighed i deres produktudvikling her.
Hvem er Duravit? Duravit blev grundlagt i Tyskland i 1817 og er senere hen udvidet til Danmark, hvor de i dag er en af landets største producenter af tilbehør og inventar til badeværelset. Duravit tilbyder at designe og producere dit drømmebadeværelse. Alt fra baderumsmøbler, porcelænsprodukter og spejle til 3D-indretninger af dit badeværelse online. Duravit hjælper dig med at skabe dit drømmebadeværelse, så kan føle dig helt hjemme. Duravits stand i Byggecentrum I Duravits stand i Byggecentrum kan du gå på opdagelse og få inspiration til dit nye badeværelse – og når du har gjort det, kan du prøve Duravits virtuelle tegneprogram, så du kan visualisere, hvordan dit nye badeværelse kommer til at se ud. Prøv tegneprogrammet her.
Eqi bliver en del af Frostline – Se mere her
EvolutionParts gør hverdagen nemmere EvolutionParts har fokus på kvalitet og sælger derfor specieltudviklede produkter – blandt andet den populære no. 1 vandlås. Vandlåsene har til hovedformål at lette hverdagen for alle. Vandlåsen hjælper til at undgå at dit afløb stoppes af hår og slam og så er vandlåsen selvrensende, så du behøver ikke at hive gummihandskerne frem og dykke ned i afløbet for at gøre det rent. EvolutionParts handler primært med grossister og byggemarkeder, men du kan som privatperson også købe den populære vandlås direkte via deres hjemmeside. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt selv kan montere vandlåsen!  
Oplev Frostline haner og brusere ved mange sommerhuse udenfor. Frostline – Tappet på designrige og danske håndværkstraditioner. Frostline er lig med komplette og intelligente udendørs vandløsninger, der giver dig frostfrit vand året rundt, direkte fra kilden. De tidløse og minimalistiske designs bliver håndlavet i Danmark og er gennemtænkt ned til den mindste detalje. Produkterne er nemlig produceret i rustfrit stål og med et intelligentmekanisk system. Det der sikrer dig en frostsikker løsning der er tilpasset dit behov det miljø og den brug, som et udendørsprodukt kræver, hele året rundt. Med Frostline får du fremtidens løsning, der holder dit vand frostfrit år efter år – men som samtidig bidrager positivt til dit udendørsområde med smukt design. Frostline og EQI fusionerer. To er altid bedre end en – særligt når man komplimenterer hinanden, så godt som Frostline og Eqi. De elegante produkter fra Eqi er nu at finde, som sin egen stilrene serie, til det prisbevidste segment. Frostlines tidligere sortiment fortsætter som Duo serien. En verden af Frostline Med Frostline kan du skabe det perfekte samspil mellem dit udemiljø og din bolig, og du aldrig skal gå på kompromis med hverken funktion eller design. Flere af Frostlines haner fås i forskellige stilfulde overflader, uden at påvirke den frostfrie funktion. Du kan derfor få din egen helt unikke løsning for eksempel beklædt med ægte kobber eller i massiv messing, og aldrig behøve at være bekymret for din kilde. Hos Frostline er det ikke blot vigtigt at tilbyde dig en løsning, der er elegant når den leveres. Produkterne er gennemtænkt ned til mindste detalje igennem hele livscyklussen, og de patinerer smukt, for at sikre at dit udemiljø forbliver tidløst – og helt unikt.   Gå på opdagelse i sortimentet bestående af betagende vægvandhaner, havevandposter og udendørsbrusere i frostline udstillingen hos Byggecentrum. Find den løsning der kan skabe daglig kilde til livskvalitet for dig og dine omgivelser.   Læs hvordan Frostline indtænker bæredygtighed i deres produktion her.
Geberit har aktiviteter verden over og er førende på markedet i Europa inden for sanitetsprodukter. Som en integreret koncern har Geberit en meget stærk lokal tilstedeværelse i de fleste europæiske lande og er derfor i stand til at levere unik merværdi inden for både sanitetsteknologi- og badeværelseskeramiksektorerne. Produktionskapaciteten omfatter 30 produktionsanlæg, hvoraf de 6 har oversøiske placeringer. Koncernens hovedkvarter ligger i Rapperswil-Jona i Schweiz, og Geberit har mere end 12.000 medarbejdere i over 50 lande. 3 nye lækre møbelserier i udstillingen XENO2 Geberit Xeno2 er indbegrebet af minimalistisk design og kombinerer tydelige linjer med bløde former. Det smalle design, underskabene uden håndtag og muligheden for at kombinere forskellige moduler gør møbelserien både praktisk og alsidig. Alle håndvaskene er uden overløb, og både håndvaske og toiletter i Xeno2 serien er belagt med KeraTect® glasuren, der gør det yderst rengøringsvenligt. Møblerne fås i klassisk hvid i enten mat eller højglans samt greige eller scultura-grå. Xeno2  Smal pasform Underskabe designet uden håndtag med push-open funktion Underskabe og spejle med integreret LED-lys Skjult overløb i håndvasken KeraTect® rengøringsvenlig glasur Rimless toiletter med QuickRelease sæde Farver: hvid højglans, hvid mat lakeret mat, greige eller scultura-grå Mål: 40 – 160 cm Består af: møbler, håndvaske, toilet, bidet og spejle ONE Geberit ONE kombinerer sanitær knowhow med godt design. Det innovative, væghængte toilet er takket være TurboFlush skylleteknikken yders støjsvagt og er samtidig meget rengøringsvenligt. ONE toilettets særlige kendetegn er dog dets fleksibilitet, når det kommer til installationshøjden. Toilettet kan efterjusteret +3 cm/-1 cm uden at bryde installationsvæggen ned. ONE: Toiletsæde med QuickRelease og soft close TurboFlush skylleteknik Højdejusterbar: +3 cm / -1 cm Farver designafdækning: hvid eller blankforkromet CITTERIO Geberit Citterio er designet af italieneren Antonio Citterio, der kombinerer usædvanlige former med specielle materialer. Citterio serien er kendetegnet ved enkel, tidløs elegance og høj kvalitet, der blandt andet giver sig til kende ved de moderne bordstående håndvaske, der skaber god opbevaringsplads i møblet. Alt porcelæn er desuden belagt med KeraTect® glasuren, der gør den meget rengøringsvenlig. Møblerne er skabt i en kombination af træ og glas og fås i enten taupe glas/eg beige eller sort glas/eg gråbrun. Citterio: Særlig glat finish Bordstående håndvaske giver god opbevaringsplads i møblet Skjult overløb i håndvasken og Clou bundventil KeraTect® rengøringsvenlig glasur Rimfree® toiletter og bideter Frontplader i glas og møbler i træ Farver: taupe glas/eg beige eller sort glas/eg gråbrun Mål: 45 – 120 cm Består af: møbler, håndvaske, toilet, bidet og spejle  
Om Grey Water Solution Med et GWS ONE investerer du i en bærdygtig fremtid for dig de kommende generationer. Systemet genanvender 70% af brusebadet til skyllevand i toilettet. Det svare til over 100 liter vand om dagen for en familie på 4. Yderligere spares også hele 73% energi, da vandet ikke skal pumpes op fra undergrunden. Du sparer derfor en masse godt drikkevand. Anlægget har tjent sig hjem på 5,5 år, så der er også økonomisk en gevinst. Alt foregår automatisk, så du skal ikke gøre andet end rengøre filtre og beholder en gang imellem. Systemet er udviklet og patenteret i Danmark og der bruges fortrinsvis Danske leverandøre. Når du køber en GWS ONE er du med til at skabe Danske arbejdspladser. På standen kan du opleve Oplev hvordan systemet kan indbygges simpel i et badeværelse, uden det kræver en masse plads. Yderligere er information omkring produktets funktion, og hvorfor du skal værne om dit drikkevand. Her kan produktet købes Produktet køber gennem hjemmesiden https://greywatersolution.dk/kontakt Bemanding af standen i Byggecentrum Vi vil være til stede i forbindelse med messer. Ellers kan vi kontaktes via telefon og mail. Besøg Byggecentrum – Planlæg dit besøg her.
Historien bag GROHE GROHE blev grundlagt i 1936 af tyskeren Friedrich Grohe og har mottoet “Pure Freude an Wasser”, som betyder “Ren glæde i vandet”. GROHE er verdens førende udbyder af sanitære løsninger, og så er de et globalt brænd, der dedikerer sin tid til at bringe innovative produkter til markedet. I mange årtier har GROHE været dedikeret til sine brandværdier: teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed. Alle GROHEs fabrikker gør brug af en høj præcisionsteknik, for at sikre, at den høje standard overholdes. Derfor kan GROHE forsikre dig om, at deres produkter lever op til de mest kompromisløse krav i form af håndværk og funktionalitet. Bæredygtighed hos GROHE GROHE siger “Vand er grundlaget for liv og samtidig en kilde til afslapning og glæde. Hver dråbe af denne vigtige ressource bør håndteres med omhu” og derfor er bæredygtighed vigtigt for dem. Den stigende befolkning fører til mere urbanisering, der fører til et større vandforbrug og et skiftende miljø, som skaber udfordringer. Som førende brand indenfor sanitære løsninger har GROHE taget disse udfordringer op. Deres intelligente løsninger vil øge nydelsen forbundet med vand, samtidig med at de rykker til grænserne for innovation. Du kan få 17 tips til hvordan du sparer på vandet lige her.  I GROHEs stand i Byggecentrum kan du se mange af deres sanitære løsninger og blive inspireret til hvordan du skal indrette dit drømmebadeværelse eller drømmekøkken.  
Detaljer for badeværelset Habo er virksomheden fra byen med samme navn. Smedeværkstedet, der har udviklet sig til en af Nordens ledende virksomheder inden for bæredygtige funktionelle beslag og indretningsdetaljer. Med mere end 100 års erfaring fortsætter vi med at udvikle os med en følelse for design og opmærksomhed for detaljer. Forny badeværelset, enkelt og med stor valgfrihed. I vores nye brede badeværelsessortiment findes detaljerne der gør såvel funktionen som stilen komplet. Små forandringer, der gør en stor forskel. En ny bruser bidrager til oplevelsen af dit badeværelse, både med sit udseende og den følelse, man får, når man mærker vandets stråler. Find den funktion, du søger, blandt loftsbrusere, håndbrusere og brusersæt i forskellige udførelser. Alle vores brusere er udstyret med en valgfri vandsparefunktion. I badeværelset, ligesom i alle hverdagens miljøer, står vi for både funktion og design, og bidrager med omtanke og sans for detaljer, der gør din hverdag lidt finere og enklere. På Habos stand i Byggecentrum kan du opleve et bredt udvalg af vores badeværelsestilbehør. Bliv inspireret til det rigtige valg, der passer til dit nye badeværelse.
Kvalitet, der kan mærkes Et drømmebadeværelse gør dig glad om morgenen og får dig til at slappe af om aftenen. Hvis du endnu ikke rigtig ved hvordan det skal se ud, er det ikke noget problem: Du kan få inspiration til både det private spa, det lille toilet eller til det store badeværelse. Hansgrohe er passionerede omkring kvalitet – og du mærker straks kvalitet, når du prøver et produkt fra hansgrohe, for eksempel når du tager brusebad eller vasker hænder. Derfor har hansgrohe fire kvalitetsbegreber: produktkvalitet, designkvalitet, produktionskvalitet og servicekvalitet. Produktkvaliteten går ud på at producere sikre og stabile produkter, som du kan stole på, og som er udviklet til at holde i mange år. Hansgrohe-kvalitet betyder også: brugervenlighed, nem montering, intelligent funktionsmåde og teknologier, der giver dig mere værdi i hverdagen. Designkvaliteten indebærer et fremragende design, der aldrig bliver for gammelt – så selv efter mange år, er dit hansgrohe-produkt stadigvæk moderne. Produktionskvaliteten handler om at når der produceres, så sætter hansgrohe fokus på at udvælge de rigtige materialer og sørge for, at medarbejderne har gode arbejdsbetingelser. En anden mærkesag er, at miljøet spiller en vigtig rolle, når der produceres, hvorfor hansgrohe altid forsøger at gøre sin produktion mere miljøvenlig. Servicekvaliteten indebærer, at dørene altid står åbne for dig – du kan for eksempel opleve mange armaturer fra hansgrohe på deres stand i Byggecentrum. Besøg Byggecentrum – Planlæg dit besøg her.  
Det hele startede i det sydlige Sverige for over 100 år siden. I 1887 mødtes geologen Gerard de Geer og dyrlægen Abelgard Nielsen ved kalkstenbruddet nær søen Ivsjön. Sammen opdagede de lime og kaolin, og snart begyndte Nielsen, der var iværksætter, Iföverken. Mange af de tyske arbejdere havde vanskeligheder med at udtale Ivösjön med en svensk “v”, derfor er det tyske “f” stadig i vores firmanavn i dag. Der er sket meget siden da. Men meget er også det samme. I dag produceres alt på hypermoderne fabrikker, men det vigtigste er stadig håndværket. Alle produkter bliver inspiceret af erfarne fagfolk, for at sikre, at kun kvalitetsprodukter forlader fabrikken. Porcelæn er stadig det materiale, vi synes bedst om. Ikke fordi det er det billigste eller nemmeste at arbejde med, men fordi det er det bedste.
Over 50 års erfaring i VVS-branchen K. Neerskov blev stiftet i 1964 af Klaus Neerskov og har over 50 års erfaring i VVS-branchen. I 1992 gennemgik K. Neerskov et generationsskifte, hvor Thomas Neerskov og Annette Neerskov indtrådte som ejere og derfor overtog driften af virksomheden. K. Neerskov forhandler et bredt udvalg af armaturer til dit badeværelse eller køkken i samarbejde med flere internationale producenter. Hos K. Neerskov finder du armaturer til køkken og bad fra førende europæiske producenter som f.eks. KWC, Bossini og Palazzani. K. Neerskovs udvalg er bredt – fra det meget luksuriøse til det helt enkle, og hvorvidt armaturet skal være standard i krom – eller måske mere vovet i sort eller andre overflader – så har K. Neerskov en løsning til enhver smag.
Kriss – oplev detaljen Kriss A.S. blev etableret med solid baggrund i og kendskab til VVS branchen, og er i dag et velkonsolideret firma med kompetente og kvalificerede medarbejdere, der altid tilstræber at give vore kunder optimal betjening og vejledning. Udover et omfangsrigt og alsidigt sortiment af håndklædetørrere, radiatorer og ventiler leverer vi også badtilbehør, kosmetik – og lysspejle, toiletsæder samt gastro armaturer. Mindre fugt og bedre indeklima Tørre, lune håndklæder, mindre fugt og et bedre indeklima i dit badeværelse er blandt fordelene ved en Kriss håndklædetørrer. Da mange huse i dag opvarmes med gulvvarme alene, kan den med fordel placeres i bryggerset, til den våde flyverdragt, som skal nå at tørre til næste dags morgen, den kan sidde i dit køkken/alrum til viskestykker, og en kølig sommerdag, når gulvvarmen er slået fra, er den ideel til at holde dine håndklæder i badeværelset tørre og lune. En håndklædetørrer til enhver stil Kriss håndklædetørrere er udviklet og designet specielt til det Skandinaviske marked. Vi designer og udvikler egne produkter, men arbejder også sammen med førende designproducenter i Italien. Dette samarbejde samt vores egen udviklingsafdeling gør, at Kriss kan tilbyde markedet det bredeste og mest varierede program i håndklædetørrere. Vi har alt, lige fra de helt tidsløse standard håndklædetørrere til de flotteste og mest fantastiske designs, der findes på markedet. Vi leverer håndklædetørrerne i rustfrit stål med matbørstet, silkemat eller højglanspoleret overflade, samt naturligvis håndklædetørrer i stål med forkromet eller lakerede overflader. Til alle radiatorer kan vi levere komplette ventilløsninger, der giver en perfekt og smuk installation. Vi har markedets største udvalg og de flotteste designs af ventiler, både til manuel regulering, men også med termostatregulering, alt efter hvilken løsning der er den rigtige for dig. Badtilbehør, der fuldender stilen Med vores store udvalg af Athena hylder og kurve kan du sætte dit individuelle præg på brusenichen. I dagligdagen er det rart med orden i brusenichen – det gør det nemmere at rengøre efter badet, når hele familiens shampooer og sæber er placeret i kurve eller på en hylde. Vi har kurve og hylder i mange størrelser og mange forskellige designs – nok til at dække hele familiens behov. Badekar og bruseløsninger Sidst men ikke mindst, har du ikke plads til både et badekar og en bruseniché? Fortvivl ikke. Vores Twinline løsning, giver dig et badekar med integreret bruseniché, så du både kan tage brusebad og karbad, selvom du ikke har alt for meget plads. Se meget mere på vores hjemmeside www.kriss.dk og www.twinline.dk
LIP Bygningsartikler A/S med hovedsæde i Nørre Åby, Danmark, har siden starten i 1967 produceret produkter af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Produktprogrammet var fra starten fliseklæb og fugemasser, der siden hen er udvidet med produkter indenfor gulvspartelmasser, vandtætning, silicone, epoxy, spartelmasser m.m. Alle vores produkter er løbende under intern såvel som ekstern kvalitetskontrol, således at vi altid kan leve op til vores slogan: LIP – når der bygges på kvalitet! LIP Bygningsartikler A/S er i dag en international orienteret virksomhed. Som en del af Bostik får vi støtten og ekspertisen til at gøre LIP endnu stærkere, men samtidig holde fast i vores vestfynske værdier. Arbejdsmiljø og indeklima LIP har i høj grad fokus på at bidrage til et sundere arbejdsmiljø og indeklima. Derfor opfylder samtlige LIP-produkter omtalt i denne prisliste, de strengeste krav til egen emission, og bærer EMICODE EC1 PLUS mærket. Denne mærkning er håndværkerens og slut­brugerens sikkerhed og garanti for, at LIP´s ­produkter bidrager til et renere arbejdsmiljø og et forbedret indeklima. CO2 neutral produktion – Er vi den første i verden? LIPs produktion er nu blevet 100% CO2 neutral. Alt strøm vi bruger, kommer fra vindmøller, og vi varmer bygningerne op med CO2 neutral fjernvarme. Vi står altid klar med gode råd og kompetent vejledning! Læs her hvordan LIP Bygningsartikler vil gå den bæredygtige fremtid i møde her.
Gulvarme på første klasse NORDIC Gulvvarme tilbyder gulvvarmeplader, der kan benyttes under mange forskellige typer gulve. NORDIC Gulvvarme er udstiller i Byggecentrum, hvor du har mulighed for at se nærmere på deres moderne gulvvarmesystem. Der er mange fordele ved NORDIC Gulvvarme – det giver komfort i hjemmet, det reducerer dit energiforbrug og så giver det også et bedre indeklima. Gulvvarmepladerne er så nemme at installere – at du faktisk kan gøre det helt selv. Kom forbi Byggecentrum og se de smarte gulvvarmeplader. Du kan også se meget mere om gulvvarmepladerne i videoen herunder!
Kvalitet betaler sig i længden Skal du lave nyt baderum eller bare have skiftet toiletsædet på et eksisterende toilet? Så er toiletsæder fra Pressalit altid det sikre valg, hvis du prioriterer design og kvalitet. Vi har sæder til stort set alle toiletter på markedet og med indbyggede funktioner, der gør det nemmere at tage sædet af ved rengøring, og gør det helt lydløst, når det lukker. Ring og snak med en af vores konsulenter og få personlig rådgivning. Konsulent Pressalit Seats Jylland: Torben Nielsen tlf: 2777 7691 Mail: tni@pressalit.com Konsulent på Pressalit Seats Sjælland: Kenneth Jensen tlf: 4020 7407 Mail: ken@pressalit.com   Hjælpemidler til hverdagen Er du bevægelseshæmmet eller plejer, så har vores Care sortiment mange løsninger til baderummet, der kan hjælpe dig i dagligdagen. Toiletstøtter og højdejusterbare håndvaske, der kan tilpasses individuelle behov. Ring og snak med en af vores konsulenter og få personlig rådgivning. Carekonsulent Jylland/Fyn: Lars Jensen tlf: 2048 7342 Mail: lje@pressalit.com Carekonsulent Sjælland: Beata Anna Richter tlf: 5155 1446 Mail: bag@pressalit.com
Løsninger og materialer til byggeriet Saint-Gobain er en af verdens førende producenter af løsninger og materialer til byggeriet. Saint-Gobain har et stærkt fokus på bæredygtighed og på menneskers trivsel i bygninger. Saint-Gobain er til stede i over 69 lande verden over – og i Danmark har de varemærker som Isover, Gyproc og Weber. Hos Saint-Gobain er bæredygtighed i højsædet – både gennem de løsninger og services de tilbyder, men også ved konstant at arbejde med at optimere produktion og processer, så de får et mindre CO2 aftryk. For eksempel har Iosver glasuld sparet den CO2, der er brugt på isoleringen fra råmateriale til produkt i bygningen, blot få måneder efter det er taget i brug. Gyproc Gyproc leverer og udvikler innovative, sikre og bæredygtige løsninger til letbyggeri – heriblandt indvendige vægge, lofter og facader, Systemerne er baseret på stål og gips, som er 100% genanvendeligt. Isover Isover producerer og udvikler mange forskellige innovative og bæredygtige isoleringsløsninger, som primært er baseret på glasuld. Weber Weber er en af byggebranchens mest erfarne og største leverandør af mineralsk baserede byggematerialer. De er alle lavet af naturlige råstoffer, som for eksempel ler, sand, kalk og cement.   Tryk her og hør nærmere om hvordan Saint-Gobain arbejder mod en bæredygtig fremtid
Douchetoilet specialister siden 2007 Smarthome har specialiseret sig indenfor douchetoiletter siden 2007, derfor er vi nogle af dem i Danmark med mest erfaring indenfor douchetoiletter. Vores erfaring med velfærdsteknologiske hjælpemidler til badeværelset gør, at vi kan rådgive dig om den bedste løsning hvad enten du skal have et douchetoilet, hæve/sænke/kip system til toiletter, walk-in badekar m. stolelift og hæve/sænke funktion, mm. I vores udstilling i Byggecentrum vil du kunne se et udsnit af disse produkter. Komfort og service er i fokus hos Smarthome Produkterne har fokus på, at du som kunden kan stå bedst rustet til at være længst muligt i eget hjem, ved at fokusere på selvhjulpenhed, komfort, livskvalitet og værdighed. Service og rådgivning er vigtige parametre, derfor har SmartHome egne teknikere og ergoterapeuter. Vi hjælper os med undervisning i produkterne og vi kan hjælpe med at tjekke at produkterne er indstillet korrekt, så i får mest muligt ud af dem. Smarthome samarbejder med flere leverandører af douchetoiletter, derfor får du et bredt udvalg af produkter, så du kan finde det produkt, som passer til dit behov. Hvad enten du er på udkig efter et bidetsæde eller et douchetoilet, om det skal være væghængt eller gulvstående, så kan vi hjælpe dig med at finde den rette løsning. Se produkterne i vores showroom i Byggecentrum. Special badekar med wellness-funktioner   Smarthome forhandler Gainsborough badekar fra England, som er specialister i badekar med mere en 30 års erfaring. Badekarrene er enkle og er fremstillet i et slidstærkt materiale, som gør dem holdbare. Nogle badekar har også BioCote, hvilket bliver tilføjet i produktionsprocessen. BioCote slår 99,9% af bakterier, mikroorganismer og mikrober ihjel. Badekar med BioCote er derfor særligt egnet til baderum med flere forskellige brugere. Dertil er der mulighed for at tilpasse badekarrene med wellness funktioner, såsom spa-funktion, lysterapi, trådløst lydsystem og mange andre smarte funktioner, som vil gøre dit badeværelse til et velværerum. HS 130 K vores eget hæve/sænke system til toiletter og douchetoiletter. Vores HS130K hæve/sænke system er med til at gøre hverdagen nemmere for personer med f.eks. funktionsnedsættelse, fordi toilettet kan hæves og sænkes via en fjernbetjening. HS 130 K er udviklet og fremstillet i Danmark. Brug for service? Ønsker du service på dit douchetoilet eller bidetsæde? Kontakt Jysk Service Teknik på 40 60 95 10 eller send din besked til kontakt@jyskserviceteknik.dk    
Designradiatorer til dit hjem TVS Designradiatorer A/S er et 100 % danskejet selskab og eneste forhandler af designradiatorer med egen fabrik i Danmark. TVS leverer et solidt, veludført produkt med lang levetid og i høj kvalitet. Dette sker gennem korrekt materialevalg, kontrollerede produktionsprocesser og en tæt kontakt til markederne. TVS har erfaring og et godt navn, der kommer forbrugeren til gode, hvortil kommer evner og viljen til hurtig og præcis levering fra stort lagerført sortiment. TVS bestræber sig efter at forbedre bestående produkter og at udvikle nye produkter, for at kunne imødekomme krav fra arkitekter, rådgivende ingeniører, grossister, installatører og ikke mindst forbrugere. TVS startede med at lave håndklædetørrere, men i dag har detet stort sortiment af både håndklædetørrere, der er moderne og flotte – men også designradiatorer, der er unikke for dit hjem. ​TVS går meget op i kvalitet – og kvalitet for TVS betyder to ting: det første er et moderne design, der stemmer overens med tiden og klæder et hvert boligmiljø og som forbrugerne i dag ønsker det – og det andet er at det er et produkt, der overholder sine tekniske specifikationer. Solid udførelse i alle detaljer sikrer lang, problemfri brug og holdbarhed. I TVS Designradiatorers stand i Byggecentrum kan du se flere forskellige eksempler på smukke og unikke designradiatorer, og finde ud af hvad for en der passer ind hos dig.
Unikt gulvafløbssystem Som de første i verden udviklede Unidrain i 2003, i samarbejde med arkitekt Claus Dyre, et afløb til placering mod væggen og gjorde dermed op med den firkantede rist midt under bruseren. Siden opstarten har arkitekter, fagfolk og andre med sans for indretning og design været begejstrede for Unidrain enkle og smukke design. På få år har Unidrain revolutioneret byggebranchen og gjort afløbet til et designelement i badeværelset. I dag er Unidrain installeret i mere end 500.000 private hjem, hoteller og offentlige bygninger verden over. Unidrains unikke gulvafløbssystem er på få år blevet byggebranchens foretrukne. Der findes i dag over 750.000 Unidrain installationer over hele verden og Unidrain har bevæget sig fra, at være en producent af gulvafløb til et designikon inden for det moderne badeværelse. Sådan startede Unidrain og med tiden er de vokset – og det er produktsortimentet også. Der er kommet flere farver, længder, former og generelt flere muligheder – og derudover er der tilføjet flere produktkategorier, som for eksempel GlassLine, MatLine samt deres tilbehørsserie, Reframe Collection. Derfor er Unidrains gulvafløb også anvendelige indenfor alle typer af byggeri: i renovering og nybyggeri, samt til privat og offentligt byggeri. Alle produkter fra Unidrain er udviklet af danske arkitekter og designere i tæt samarbejde med eksperter i VVS – og så har de alle relevante godkendelser. Besøg Unidrains stand i Byggecentrum og skab en forbedring af dit badeværelse og afløb.
Kvalitetsudstyr til dit køkken eller bad VOLA producerer bl.a. armaturer til køkken og bad, bidet, elektriske håndklædevarmere, tilbehør til bad og køkken, modulsystemer og meget andet. VOLA har været i produktion i over 40 år. Stort set alle komponenter fremstilles i Danmark hos VOLA A/S, hvor produktionen er baseret på en ideel blanding af skandinavisk håndværk og anvendelse af det nyeste teknologiske udstyr. VOAL produceres på deres fabrik i Horsens af en række engagerede og kvalitetsbevidste medarbejder, der føler stor stolhed over at levere perfekt kvalitet. Hos VOLA er kvalitet en del af kulturen – for kun det perfekte produkt er godt nok til VOLA-kunden. Det kræver års oplæring og erfaring at bukke en tud perfekt, at producere den perfekte lodning og den perfekte overflade. VOLA er skandinavisk håndværk – der understøttes af nyeste teknologi. VOLAs produkter er oprindeligt designet af en række arkitekter – heriblandt Arne Jacobsen. I VOLAs stand i Byggecentrum kan du se lækre armaturer af ypperste kvalitet – og med garanti finde noget, der passer ind på dit badeværelse eller i dit køkken. Du kan lære meget mere om VOLAs designtradition i videoen herunder.
Weber – mineralsk baserede byggematerialer Weber producerer produkter, der benyttes til blandt andet opmuring, pudsning, overfladebehandling, facadeisolering, gulvopbygning og til vådrum. Webers historie går tilbage til 1902, men i Danmark har Weber været tilstede med produktionen siden 2008, hvor Weber og Saint-Gobain overtog Maxit, der tidligere drev fabrikkerne i Danmark. Weber byggematerialer For Weber er bæredygtighed et vigtigt emne, og derfor er alle Webers produkter fremstillet af naturlige råstoffer, som ler, sand, kalk og cement. Besøg Webers stand i Byggecentrum!  
Skip to navigation