Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 år. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du selv lægger trægulv med kliksystem.

Sådan lægger du trægulv med kliksystem - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Fremgangsmåde

Før du starter:

Tænk over hvilket gulv, der passer til din stil og dit behov.

Step 1: Vælg det rigtige underlag

Der findes en lang række forskellige underlag, heriblandt:

  • Foamunderlag – med eller uden dampspærre
  • Korkunderlag, som hjælper med lyddæmpning
  • Gummimåtter, som minimerer lydniveauet markant

Det anbefales, at du bliver rådført af et byggemarked for endeligt valg af underlag i forhold til dit gulv.

Step 2: Værktøj du skal bruge

  • En god vinkel til afmærkning af, hvor der skal skæres.
  • En stiksav – Gør det nemmere med de skæve vinkler og andre udfordringer.
  • En hammer til sammensætning af gulvbrædderne
  • Et koben
  • En dykkerpistol eller en hammer på dykkere
  • En listesaks til at klippe listerne

Step 3: Montering af underlag

Underlaget ligges ud og tilpasses efter hjørnerne i rummet. Skær herefter til med en hobbykniv og rul ud langs kanterne. Til sidst skæres overskydende underlag væk. Husk at fjerne eventuelt gammelt gulvtæppe.

Step 4: Montering af gulv

Det første bræt skal ligges lige og præcist. Hold omkring 6 mm afstand til væggen. Brug afstandsklodser, der kan købes i byggemarkedet. Klodserne lægges mellem gulvbrædderne og væggen hver ca. 50 – 60 cm.

Step 5: Tilskæring af brædder

Afmærk med vinkel hvor der skal skæres til med stiksav. Det anbefales at vende stiksaven på hovedet, så du får et pænere snit.

Step 6: Samling af kliksystem

Saml kliksystemet med en hammer. Brug en klods for at skåne gulvbrædderne, når du slår dem sammen. Sørg for at få forskudte samlinger, da gulvet ellers kan risikere ikke at hænge ordentligt sammen. Tryk på samlingen mellem brædderne for at sikre, de sidder solidt fast.

Step 7: Mål hjørner ud

Mål fra kanten af brættet, der lige er blevet lagt, ud til hjørnet med en tommestok. Læg ca. 6 mm til, så der er passende afstand til væggen. Lav afmærkning i det nye bræt med en vinkel, og skær herefter til med stiksaven.

Når gulvet er lagt, er det vigtigt at afstandsklodserne fjernes, så gulvet har plads til at give sig.

Step 8: Montering af lister

Sørg for at fodlisten dækker afstanden fra gulvbrædderne til væggen. Har du ladet den gamle fodliste sidde og har du monteret trægulvet ved siden af denne, skal du tilføje en sandliste udenpå den gamle fodliste.

Se alle udstillere inden for gulvbelægning

Hvem er Centrum Fliser? Centrum Fliser er et dansk flisefirma, der leverer alle typer af fliser og klinker – både keramiske fliser, granit, marmor, travertin og skiferfliser. Alle sammen fra de bedste italienske og spanske fliseproducenter. Udover flotte fliser til dine gulve, så kan Centrum Fliser også levere køkkenbordplader og vindueskarme i granit, marmor og travertin og derudover også skifer sålbænke til konkurrencedygtige priser. Centrum Flisers stand i Byggecentrum I Centrum Flisers stand kan du opleve 500 m2 udstilling, der viser alle tidens trends indenfor fliser, klinker, granit, marmor og skifer. Standen er indrettet som et showroom i to plan, og med utraditionelle løsninger – det er blandt andet lykkedes at få plads til hele 2500 kvadratmeter fliser og klinker i højden. I standen er der opbygget miljøer – så du kan få et helhedsindtryk med både fliser, møbler og tilbehør. I Centrum Flisers stand kan du samle inspiration til dit fliseprojekt – uanset om det er til indgangspartiet, entréen, køkken/alrummet, badeværelset, bryggerset, ved brændeovnen eller et helt andet sted i dit hjem. Der er også altid mulighed for at låne en gratis fliseprøve med hjem – så du har mulighed for at danne dig et indtryk af hvordan den vil passe ind i dit hjem.
Oplev mulighederne med fleksibel beton Conteco er fleksibel beton, der bringer det urbane udtryk ind i din bolig. Den unikke betonbehandling kan påføres på alle tænkelige overflader – hvad end du drømmer om et råt betongulv, en livlig endevæg, eller et badeværelse i bedste New Yorker stil. Conteco er desuden MK og ETA-godkendt til vådrum, hvilket sikrer både dig og dit projekt. På Conteco-standen i Byggecentrum kan du opleve de forskellige overflader og udtryk, og få et indblik i de uendelige muligheder med Conteco. Beregn prisen på dit projekt: Du kan allerede nu, let beregne prisen på dit drømmeprojekt. Brug blot vores produktberegner på og få en pris med det samme. Vil du vide mere? Har du brug for yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte os på info@conteco.dk eller på tlf. +45 53 65 08 80. Du kan selvfølgelig også finde os på Facebook eller Instagram, hvor vi jævnligt deler inspirerende indhold med vores følgere. Conteco Beton kan fx påføres dine gulve.  Foto: Conteco.
Designet og produceret i Danmark Et massivt trægulv fra Junckers er ikke kun en gulvbelægning, men en indretningsdel, der sammen med øvrigt interiør skaber atmosfære og individuel stil i de enkelte rum. Gulvene er skabt, så de holder til generationers daglige brug og er lette at vedligeholde. De passer smukt ind i alle hjem. Alle Junckers trægulve og udvalgte træplejeprodukter er indeklimamærket. Det sikrer, at der ikke er kemiske stoffer i gulvet eller produkterne, der negativt kan påvirke luftkvaliteten i rummet. Gratis rådgivning i Byggecentrum Har du svært ved at finde ud af hvilket trægulv, der passer allerbedst til netop dig og din familie? Det kan være svært at træffe valget, og derfor tilbyder Junckers rådgivning på deres stand i Byggecentrum. Book rådgivning lige her. Læs hvor Junckers samarbejder mod en mere bæredygtig fremtid her.
Svensk kvalitet Kährs er en svensk virksomhed, der blev grundlagt i 1857 i Nybro i det sydlige Småland – og i dag er Kährs en af verdens ældste og største gulvproducenter af parketgulve og trægulve. Kährs henter materialer fra de lokale skove og har stadig sin tekniske udvikling og design i Nybro. Kährs står for innovation og skaber slidstærke gulve i svensk kvalitet. I 1941 fik Kährs patent på det massive trægulv, som har lagt grunden for det moderne trægulv, som vi kender i dag. Parketgulv fra Kährs Kährs gulve giver et moderne touch til de traditionelle parketgulve og med unikke teknikker skaber de dimension og karakter. Kährs gulve findes i et bredt sortiment af miljøvenlige træslag – fra naturlige årer og farvekombinationer til kviste. Karakteren på træet er præcis lige så vigtigt for den samlede oplevelse af gulvet, som størrelsen på stavene er. Kährs mangeårige erfaring med produktion af parketgulve indebærer, at de kan tilbyde gulve i en lang række af forskellige designs og stilarter. Ethvert gulvs udseende afhænger af flere faktorer, som træsort, åretegning, knaster og lignende. Hvert træ byder på en mangfoldighed af farver og strukturer – og det giver Kährs mulighed for at fremstille trægulve med forskelligt udseende, alt efter hvordan man skærer træet. Kährs har også forskellige typer af overfladebehandling – og de er alle helt fri for opløsningsmidler. I Kährs stand i Byggecentrum kan du se en masse forskellige eksempler på trægulve, og finde ud af hvad der passer ind i netop dit hjem.  
Gulvbelægning i høj kvalitet Meltex Akustik gulve med og uden kliksystem er det nyeste inden for vinyl. Det er et slidstærkt produkt med en ekstra stærk kerne hvilket gør, at man kan lægge det på større arealer. Det er et vandafvisende produkt, som tilmed har en god gangkomfort og lyddæmpende effekt, som er med til at bidrage til neddæmpningen af akustikken i ethvert hjem med højt til loftet eller børn med fart på. Det er let at vedligeholde og grundet den stærke overflade er det yderst modstandsdygtigt over for fx klør på dyr. Find et gulv, der matcher dine behov Der er mange forskellige modeller at vælge imellem.  Med kliksystem fås det i en 7,5 mm udgave med korkbagside, som egner sig til næsten hele huset og har 30 års boliggaranti og 10 års erhvervsgaranti. Eller i en 4,5 mm version med foambagside som har 20 års boliggaranti og 5 års moderat erhvervsgaranti. Begge kan fås i plankeformat med en naturtro overflade, så det ligner træ eller i rustik flise format som kan give et mere råt udtryk. Begge gulve har et enkelt kliksystem og kan lægges på eksisterende gulve der har en ren og jævn overflade. Henvendt til erhvervsbrug kan løstlæggende akustikgulve fås i en 5 mm uden kliksystem. Grundet sin klasse 34 er dette velegnet til erhverv, dog skal gulvet skal fuldlimes og er let at rengøre. Alle gulvene kan føles lunt at gå på, men kan sagtens installeres på gulvvarme. Se video om produktionen af vores gulve:
Gulvarme på første klasse NORDIC Gulvvarme tilbyder gulvvarmeplader, der kan benyttes under mange forskellige typer gulve. NORDIC Gulvvarme er udstiller i Byggecentrum, hvor du har mulighed for at se nærmere på deres moderne gulvvarmesystem. Der er mange fordele ved NORDIC Gulvvarme – det giver komfort i hjemmet, det reducerer dit energiforbrug og så giver det også et bedre indeklima. Gulvvarmepladerne er så nemme at installere – at du faktisk kan gøre det helt selv. Kom forbi Byggecentrum og se de smarte gulvvarmeplader. Du kan også se meget mere om gulvvarmepladerne i videoen herunder!
​Ethvert hjem har brug for et godt førstehåndsindtryk tica copenhagen hjælper dig med at skabe en velkommende og praktisk indgang – at gå ud eller komme hjem, din entré er din port til et smukt hjem. Vores produkter hjælper dig med at holde et ryddeligt hjem, ikke kun i entréen men i hele hjemmet. Alle tica produkter er designet med et minimalistisk og skandinavisk touch i smukke farver, former og mønstre. Vi fokuserer på æstetik, men funktionalitet, holdbarhed og kvalitet er nøgleaspekter for alle vores designs. tica kollektionen spænder over tæpper og gulvmåtter, dørmåtter, skobakker og reoler. TÆPPER, LØBERE OG MÅTTER tica copenhagen tæpper og måtter er et flot og dekorativt element til indretningen. Tæpperne bløde tekstur, høje kvalitet og flotte design gør dem oplagte som måtte i éntreen og som tæppe i mange andre rum såsom en løber i køkkenet, bademåtte, tæppe ved sengen og under kontorstolen. De kommer i mange størrelser og designs i et utal af farver og mønstre, der kan matcher vores skobakker og dørmåtter. De er produceret i 100% polyamid, som er et suverænt slidstærkt materiale, men samtidig føles meget blødt. Bagsiden er en phtalat-fri vinyl/PVC som gør at måtterne altid ligger stabilt på gulvet uden at glide rundt. De rengøres nemt ved støvsugning, spuling med vand eller maskinvask ved 30 grader. Hjemmets indretning kan hurtigt forandres og gøres flot ved hjælp af tekstiler. Bliv inspireret til hvordan du skal indrette dig med tæpper i forskellige rum og gå på opdagelse i vores mange skønne designs og farver. Besøg vores galleri DØRMÅTTER I GUMMI tica copenhagen dørmåtter er yderst velegnet til både indendørs og udendørs brug. De er produceret i 60% genanvendelig gummi, som er meget hårdfør og gedigent, og kan holde i mange år. Deres gode tyngde gør dem skridsikre på gulvet uanset underlaget. De rutcher ikke rundt, som løse dørmåtter ofte gør det. De fås i fire forskellige designs det matcher vores gulvmåtter og skobakker. Se mere her SKOBAKKER tica copenhagen skobakker er er en essentiel universalbakke i høj kvalitet. De tjener ikke kun som boligindretning; de beskytter gulvet mod pletter, da de fanger snavs, mudder og vand. Udover at være perfekte til de beskidte sko i entréen og andre udgange i boligen er de oplagte som underlag når du omplanter blomster eller arbejder med noget, der sviner ex noget der indeholder olie bl.a. cykle. De er også ideelle som underlag til foder-/vandskåle til kæledyr, der ofte svinger på gulvet omkring. Skobakkerne er produceret i 60% genanvendelig gummi. Materialet er hårdfør og gedigent og holder i mange år. Det er samtidig blødt, så kanterne ikke knækker, selvom man træder ind over den. Det forholdsvise tunge materiale, betyder at skobakkerne ligger godt og stabilt på gulvet uanset hvad gulv det er, og de rutsjer ikke rundt. De kommer i 3 størrelser og i 5 flotte designs der matcher vores gulv- og dørmåtter. Se mere her REOLER tica Racks er et multifunktionelt møbel i perforeret metal og malede træben. Oprindeligt designet til sko, men er oplagt som en stilfuld reol til mange forskellige formål; som reol på badeværelset og teen-værelset, eller som et sidebord eller sengebord. De fås både til væg og gulv, Rack Floor og Rack Wall, og kommer i to størrelser og farverne: mat hvid, mat sort og mat grå/taupe. Hylderne kan nemt flyttes til en anden position, så du kan optimere pladsen i reolen. Rack Wall er nem at montere på væggen og kan både hænges med hylderne mod front eller parallelt med væggen, alt efter hvad man synes er pænest. Se mere her Se meget mere i vores katalog her og på www.tica-copenhagen.dk
Gulve med stil Timberman blev grundlagt d. 1 februar 2001 og har siden da specialiseret sig i at udvikle, markedsføre og sælge hårde gulvbelægninger som træ, kork og vinyl. Virksomhedens mål er blandt andet at opnå en stor kendskabsgrad i gulvesegmentet, og missionen er at tilbyde forbrugeren et kvalitetsgulv til en fair pris.  Når du køber et gulv fra Timberman, er du sikker på at få et stærkt og holdbart produkt i høj kvalitet. Du kan enten bestille direkte på Timbermans webshop, eller handle via én af deres forhandlere, som du også finder på timberman.dk. I Timbermands stand i Byggecentrum kan du se flere eksempler på flotte kvalitetsgulve.
Gulvbrædder til dit hjem TræGulvCentret har været i gulvbranchen siden 1997, og det er vigtigt for dem at kunne tilbyde billige gulvbrædder til nordiske familier. Deres ekspertise er, at de har en unik viden om de krav, som nordiske familier stiller til gulvbelægning. Deres kendetegn er, at intet overlades til tilfældighederne. I alle leddene i processen – både når det kommer til design og produktion samt lægning af de billige gulvbrædder – udføres deres arbejde af professionelle og dygtige fagfolk. De er eksperter i håndværk og montering af billige gulvbrædder – og de giver dig den mest optimale gulvløsning i dit hjem. Kom forbi Byggecentrum, hvor de har et stort udvalg af vores billige gulvbrædder udstillet. Udover Byggecentrum har vi to showrooms i Danmark – på henholdsvis Eli Christensensvej 74, 7430 Ikast og Pennehave 9, 2960 Rungsted Kyst. Det er altid muligt at komme forbi og se deres showrooms – dog kræver det, at man laver en aftale først via. telefon eller e-mail.
Urban-Hald er leverandør af specielt udvalgte, innovative og bæredygtige byggematerialer til alle boligtyper. Du har nu mulighed for, at give din bolig ny kvalitet, med smukke trægulve og moderne overflader med MicroCement. Urban-Hald forhandler kvalitets Trægulve, MicroCement og Netpuds til yderst favorable priser, og de er altid klar til at rådgive dig. I Urban-Halds stand i Byggecentrum har du mulighed for at se produkterne og blive inspireret. Du kan altid kontakte Urban-Hald på tlf.: 89800303 ved spørgsmål. Urban-Hald MicroCement MicroCement er et mindre lag af cement, der kan påføres næsten alle typer overflader for at opnå et moderne betonlook. Urban-Hald MicroCement er blevet en kæmpe succes, især til renovering af boligens gamle klinker. De steder, hvor du før ville vælge klinker, er det nu muligt at anvende MicroCement – også i vådrum. Urban-Hald MicroCement kan anvendes af både Gør-Det-Selv folk og professionelle til en lang række formål, bl.a. Boligens gulve, men også til gulvene i kontorer, forretninger og restauranter Gulve og vægge på badeværelser og i brusenicher Lofter Dekoration af vægge og søjler Som en eksklusiv finish på eksempelvis møbler og bordplader   Ved at anvende Urban-Hald MicroCement, får du et materiale, som er 100% vandtæt, yderst rengøringsvenligt og som kan tilføre et moderne look til din bolig. Urban-Hald MicroCement er færdigblandet, hvilket betyder, at det ved levering er tonet i den ønskede farve og klar til brug. Beregn prisen på dit projekt her Med 43 forskellige standardfarver og mulighed for at tone i RAL, NCS og Nova kan du give dine gulve eller vægge netop det udtryk, du ønsker. På standen er alle 43 MicroCement standardfarver udstillet og du kan se, hvordan MicroCement kan påføres på klinker, linoleum, vådrumsmembran og fermacell. Urban-Hald Sildebensparket og Plankegulve Alle trægulve fra Urban-Hald er lamelopbygget og produceres af egetræ. Alt træ er nøje udvalgt og altid 100% FSC certificeret. Hver en planke og hver en stav er unik på grund af knaster, årringe og andre skønne detaljer. Et lamelopbygget gulv er en populær form for trægulv, da det kan slibes igen og igen. Det er yderst formstabilt og velegnet til gulve med gulvvarme. Vælger du et lamelopbygget gulv, vælger du samtidig en bæredygtig løsning. Der kan produceres 3 gange så meget gulv af den samme mængde træ, hvis man vælger et lamelgulv frem for et gulv i massivt træ. Alle trægulve bliver skræddersyet til den enkelte og kan leveres ubehandlet eller færdigbehandlet fra fabrikken med pigmentering, lak eller olie som sikrer en enestående holdbarhed. Se udvalget her På standen er de tre sorteringer Standard, Avantgarde og Natur udstillet og du kan se et udvalg af de mest populære olie og lak behandlinger. Hvem står bag Urban-Hald ApS Urban-Hald blev stiftet i 2016 af Lasse Hald og Daniel Urbaniak. De to stiftere var selv i gang med renoveringsprojekter, men havde problemer med at finde kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser, derfor startede de Urban-Hald. I januar 2022 deltog Urban-Hald i Løvens Hule. I den forbindelse fik de Jacob Risgaard og Christian Arnstedt med på holdet. Urban-Hald har ambitioner om at være den foretrukne leverandør af kvalitetsprodukter til byggeri – til konkurrencedygtige priser. Urban-Hald samarbejder med velrenommerede familieejede fabrikker, som værner om deres familie stolthed og som har gode muligheder for at tilpasse produkterne efter kundernes behov. På den måde kan de sikre kvalitet og fleksibilitet på første klasse.   Besøg Byggecentrum – Planlæg dit besøg her.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Dennis Lindequist portræt ved sommerhus
Dennis Lindequist fliseclips close up

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

DCIM101MEDIADJI_0093.JPG
Skip to navigation