Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 år. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du selv lægger havefliser.

Sådan lægger du havefliser - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Materialer

I videoen bruges der fliser og kantblokke fra Betongruppen RBR. Derudover anbefaler Dennis at sætte kantstenen i stolpebeton. I vores udstilling i Middelfart kan du opleve Betongruppen RBR og Weber, der blandt andet forhandler stolpebeton. I udstillingen kan du også opleve fliser fra Lithos Natursten, Schellevis og IBF.

Fremgangsmåde

Step 1: Værktøj, du skal bruge

  • En skovl og en rive
  • Et par pinde og muresnor (eller anden holdbar snor)
  • En hammer
  • Et par lægter, der skal bruges til at trække jord af med
  • En retteskinne
  • Et pudsebræt
  • En vinkelsliber, hvis fliserne skal skæres til

Step 2: Start med dit underlag

Sørg for, at få noget stabilgrus ned i jorden. Mængden af stabilgrus afhænger af dit individuelle projekt. Hvis du skal lave en terrasse er 10 cm stabilgrus og 3-4 cm afretningsgrus nok. Laver du en indkørsel eller et område, hvor der skal køre køretøjer, så skal du sørge for 20 cm stabilgrus og 3-4 cm afretningsgrus.

Step 3: Forberedelse til afretning

Læg nogle lægter i jorden, der kan rettes af med. Lægterne ligges ned i jorden ved ca. hver 2. meter, og i den højde man ønsker at have underlaget i.

Brug skovlen til at grave lommerne i gruset og placer lægterne heri. Fjern eventuelle store sten.

Step 4: Få styr på højden

Brug en hammer til at slå lægterne godt fast i jorden. Det er vigtigt, at man sætter lægterne efter underkanten af belægningen. Sørg for at få lagt et fald væk fra huset.

Step 5: Fastgør lægterne

Når der er styr på højden, fastgøres lægterne ved at lægge det overskydende grus omkring lægterne. På dette stadie er det en god ide, at banke jorden elt flad med en pladevibrator, så underlaget er låst.

Step 6: Træk overskydende jord af

Brug en retteskinne til at rette af med. Læg den på overkanten af dine lægter, og træk den herefter ind mod dig selv. Fjern eventuelt store mængder jord med en skovl.

Step 7: Fjern lægterne og fyld op med jord

Fjern forsigtigt lægterne med din skovl, og fyld herefter op med det overskydende grus. Brug et pudsebræt til at rette af i overfladen.

Step 8: Opsætning af snore

Bank pinde ned i hjørnerne af det nye underlag. Afmål efter hæk, buske eller andet, som du ønsker at have belægningen til at passe med.

Bind snoren fast om de to pinde og stram op.

Step 9: Læg kantstenene

Læg kantblokkene langs med snoren. Kantblokkene bør sættes i beton. Her anbefales almindeligt stolpebeton.

Step 10: Læg fliserne

Sørg for at få taget vinklen fra kantstenene og resten af underlaget. Læg fliserne ned til kanten af underlaget og lad flisen falde. Hold et par millimeters afstand til kantstene. Undgå af gå på overfladen, da dette vil gøre det ujævnt.

Step 11: Tilskæring og afslutning

Mål op fra sidst-lagte fliser til kanten af underlaget. Skær herefter til med en vinkelsliber. Til sidste bør du fordele fint sand over fliserne, så de kan sætte sig. Efter en måned, anbefales det, at du får kørt fliserne over med en pladevibrator.

Se udstillere inden for udendørs belægning

Vi gør ude til hjemme Fliser og belægning. Støttemure og betonevarer. Hos RBR Betongruppen påstår de, at det er muligt at flytte følelsen af hjem ud i det fri. De påstår, at de kan gøre ude til hjemme – for netop dig. Deres fokus er hele tiden rettet på dig, dine behov og med det formål at give dig den allerbedste løsning. Derudover er der stor fokus på at have fleksible løsninger, der kan tilpasses alle dine behov. Vigtigst af alt, så kræver det af RBR at de selv har lyst til at skabe noget mere end ‘bare’ en terrasse, indkørsel eller lignende – og det har de, de har en stor passion for at gøre ude til hjemme. Produkter fra RBR Alle RBRs produkter lever op til strenge krav – de er både CE-mærkede, og så produceres de med specifikke krav til samme CE-mærkning og både produktionsprocessen- og kvaliteten er overvåget af Betonvarekontrollen fra Teknologisk Institut. Alt dette er en indsats, der sikrer at du som kunde får et produkt af den højeste kvalitet. I RBRs stand i Byggecentrum kan du gå på opdagelse i de mange produkter og blive inspireret til hvilken løsning, der er rigtig for dig – eller du kan blive klogere på hver enkelt stens kvalitet og funktionalitet lige her. 
Facader fra Cupa Danmark Cupa Danmark udvikler, producerer og sælger kvalitetsskifer til tag- og facader, og leverer derudover naturstensprodukter af høj kvalitet til dansk byggeri. Alle produkterne fra Cupa Danmark gennemgår en kvalitetskontrol, som sikrer høj kvalitet. Derfor holder et tag med naturskifer fra Cupa Danmark i mindst 100 år. Skifer fra Cupa Danmark er 100% naturmateriale, som både fungerer godt indendørs og udendørs. En anden mærkesag for Cupa Danmark er miljøet – de bidrager til at sikre verdens bæredygtighed og miljøet, ved at tilbyde naturlige- og økologiske produkter – hele vejen fra produktion til levering, vælger Cupa Danmark den mest miljøvenlige løsning. Et økologisk og bæredygtigt valg De fleste af Cuba Danmarks produkter er af naturskifer. Naturskifer er et mineralprodukt – og hele forløbet, lige fra udvinding i stenbruddet til at skiferen monteres, er en effektiv proces, der ikke kræver brug af kemiske produkter – derfor er naturskifer også et økologisk produkt. I livscyklusvurderingen – også kaldet LCA – evaluerer man et produkts miljøpåvirkning, helt fra udvindingen af produktet til den endelige bortskaffelse, og her bekræftes det også, at naturskifer er et økologisk produkt, der er velegnet til ethvert arkitektonisk projekt. Det fremhæves også af den uafhængig database “Inventory of Carbon and energy” (ICE, University of Bath), at naturskifer er det materiale, der har færrest negative indvirkninger på miljøet. Kom forbi Cupa Danmarks stand i Byggecentrum og se deres produkter af natursten og skifer.   Hør podcasten om skifer med Jesper Voetmann fra Cupa Danmark lige her   Besøg Byggecentrum – Planlæg dit besøg her.
Kort om Dansk Overfladebelægning Dansk Overfladebelægning kaldes til daglig DOB, og har siden 1981 markedsført, projekteret og leveret overfladebehandling overalt i Danmark og i andre nordiske lande, som blandt andet Norge og Sverige, så mennesker kan komme nemt og sikkert fra a til b. Med omtanke for miljøet I DOB sætter de en stor ære i at levere professionel overfladebehandling, men samtidig har de et stort øje for miljøet. De udvikler tit nye innovative løsninger, for at minimere miljøpåvirkningen – for eksempel ved at finde nye materiale og metoder. I dag er DOB en af de førende udbydere i Danmark indenfor totalkoncepter til miljøvenlig overfladebehandling. Miljø handler også om, hvordan det færdige resultat fungerer og hvordan det fremtræder i forhold til sine omgivelser. Hvis en opgave kræver, at overfladebehandlingen indgår som et naturligt element, kan både stier, veje og pladser udføres i naturafstemte farver, der passer til omgivelserne. Mange års erfaring DOB har mange års erfaring i branchen, og en stor erfaren, veluddannet stab af medarbejdere. Hos DOB får du kompetent rådgivning og sparring, der er baseret på flere års solid erfaring med overfladebehandling. De sørger for, at du får den aftalte overfladebehandling i den aftalte kvalitet og til den aftalte tid – og en helt færdig løsning, der matcher dine ønsker og behov perfekt.
Besøg Byggecentrum – Planlæg dit besøg her.
Haubjerg Madsens stand er fyldt med Schellevis produkter til udendørs brug.
Skab et vidunderligt havemiljø Med natursten fra LITHOS kan du skabe et uderum og et vidunderligt havemiljø – og som er helt unikt. De unikke natursten er det perfekte valg til dig, der gerne vil bevæge sig væk fra den klassiske og til tider kolde og barske beton. Naturstenbelægning tilføjer nemlig det modsatte – varme og harmoni. LITHOS natursten kommer direkte fra indiske stenbrud og er perfekt til at skabe smukke haver. Naturstenene er inddelt i to kategorier nemlig sandsten og skifer. Naturstenfliser til haven kan stå imod alt vejr og kan med minimalt vedligehold stå som nye i mange år. Sandsten Når du ser på sandstenene fra LITHOS, så ser du et produkt, der har taget en lang rejse fra store stenbrud i Indien og til sidst ender på din terrasse, indkørsel, havesti eller i dit bed. Det er sten af høj kvalitet i farver og strukturer, der kan give en hvilken som helst have et unikt touch. Måske har du ikke set sandsten før – men sandsten stiger markant i popularitet i disse år – der er nemlig flere der har fået øjnene op for de unikke egenskaber, og som ser hvordan haveanlæg, terrasser, indgangspartier eller indkørsler kan få en større wow-effekt med de specialimporterede sten. Skifer Skifer er stenen, der viser at grå ikke nødvendigvis er kedeligt – men i den grad spændende. Med skifer får du en smuk natursten, der giver en følelse af luksus og eksklusivitet. Der er derfor ingen tvivl om, at du med skiferfliser kan tage din terrasse eller indkørsel til helt nye højder udtryksmæssigt. Udover at være en pæn sten, så er skifer også meget slidstærk og nem at vedligeholde – og når du køber skifer hos LITHOS, får du desuden et produkt, der er gennemtestet og konstateret frostsikkert hus Teknologisk Institut. På den måde sikrer du dig, at dine udendørs skiferfliser holder i mange år – til glæde for dig, dine gæster og din familie. I LITHOS stand i Byggecentrum kan du gå på opdagelse i både sandsten og skiferfliser og finde ud af hvilket udtryk du ønsker at bringe hjem i din have.  
Vi gør ude til hjemme Fliser og belægning. Støttemure og betonevarer. Hos RBR Betongruppen påstår de, at det er muligt at flytte følelsen af hjem ud i det fri. De påstår, at de kan gøre ude til hjemme – for netop dig. Deres fokus er hele tiden rettet på dig, dine behov og med det formål at give dig den allerbedste løsning. Derudover er der stor fokus på at have fleksible løsninger, der kan tilpasses alle dine behov. Vigtigst af alt, så kræver det af RBR at de selv har lyst til at skabe noget mere end ‘bare’ en terrasse, indkørsel eller lignende – og det har de, de har en stor passion for at gøre ude til hjemme. Produkter fra RBR Alle RBRs produkter lever op til strenge krav – de er både CE-mærkede, og så produceres de med specifikke krav til samme CE-mærkning og både produktionsprocessen- og kvaliteten er overvåget af Betonvarekontrollen fra Teknologisk Institut. Alt dette er en indsats, der sikrer at du som kunde får et produkt af den højeste kvalitet. I RBRs stand i Byggecentrum kan du gå på opdagelse i de mange produkter og blive inspireret til hvilken løsning, der er rigtig for dig – eller du kan blive klogere på hver enkelt stens kvalitet og funktionalitet lige her.   
Schellevis er et eksklusivt betonprodukt. Produkterne er kendetegnet ved primært 3 ting; Store formater, skarpe kanter og lava overflade. Schellevis mener, det er vigtigt, at et uderum er velafbalanceret og emmer af ro. For i sådan et miljø kan man slappe af, og nyde det. Enten alene eller sammen med andre. Uderummet er Schellevis’s domæne, og naturen er en stor inspirationskilde.   Haubjerg Madsen er Dansk forhandler af Schellevis produkterne. Se meget mere her   Schellevis forbinder arkitektur med naturen, med respekt for miljøet. Sådan bidrages til en bæredygtig, naturlig oplevelse af uderummet. Schellevis har en historie, der går næsten 85 år tilbage. Men hvad angår ambitioner og drive, er vi unge, innovative og lidt utraditionelle. Tidligere var fokus på at producere betonprodukter til bl.a. gartnerier. I dag producerer vi hovedsageligt betonprodukter designet til at blive brugt i haver, på terrasser og i offentlige rum. Brugt i kombinationer hjælper produkterne med at transformere ethvert udendørsrum til et harmonisk, tidløst miljø.  Vi hjælper gerne med at forme og producere kreative designs. På vores stand kan du se alle farverne i Schellevis sortimentet samt den karakteristiske overflade, som alle Schellevis produkter leveres med. Schellevis’ produkter forhandles af HaubjergMadsen AS
Smukke betonløsninger Smuk-Beton er eksperter i støbning af mønstret beton og er Skandinaviens førende specialist med mere end 20 års erfaring. Smuk-Beton har både udendørs og indendørsløsninger – for eksempel til din indkørsel, terrasse, stier i haven eller facader. Når mønstre og farver i din indkørsel, terrasse, stier eller facader matcher, og skaber de perfekte udvendige rammer for dig og din familie, så kan du videreføre forvandlingen indendørs – for eksempel med mønstrede gulve, 3D-effekter på din trappe eller kunstværker på væggene. Har du en virksomhed, så kan Smuk-Beton skabe logoer på gulve eller vægge, så din virksomhedslogo fremgår tydeligt, når I får kunder eller samarbejdspartnere på besøg. En af de bedste egenskaber ved dekorative betongulve er, at du kan skabe flotte overgange fra det ene gulv til det andet – eller fra den ene væg til den anden. Hver eneste rum kan få sin egen unikke personlighed og udtryk, som det vil være svært at lave i andre materialer end beton. Beton er også et yderst modstandsdygtigt materiale, og så er det supernemt at rengøre – det fungerer godt med strålevarme, og overfladen absorberer varmen, som sænker din varmeregning. Derudover er Smuk-Beton miljøvenligt – for beton nedbryder ikke naturlige ressourcer, det kræver mindre energi at producere og så er det også produceret lokalt. Kom forbi Smuk-Betons stand i Byggecentrum og se flere eksempler på kreative mønstre lavet i beton – og indtil da kan du se meget mere i videoen herunder.
Uretek stabiliserer og etablerer gulve og fundamenter Vi tager dig i hånden og sikrer et stabilt fundament, når du skal bygge nyt eller reparere sætningsskader på din ejendom. Skruefundamenter til dig, der skal bygge nyt eller bygge til Hos Uretek har vi mange års erfaring med etablering af skruefundament til nybyggeri og tilbygninger. Med vores unikt tilpassede ScrewFast Skruepæle® tilbyder vi en fleksibel, skånsom og hensynsfuld løsning for både dig, dine naboer og miljøet. Skruepælene er genanvendelige og mindre klimabelastende end fx beton. Samtidig installerer vi skruepælene uden vibrationer, så omkringliggende bygninger ikke beskadiges. ScrewFast Skruepæle® kan anvendes ved selv de mest udfordrende jordbundsforhold, og vi sikrer en tryg opstart på byggeprocessen med grundige jordbundsundersøgelser og kyndig vejledning. Vi sætter en stopper for enhver sætningsskade Det kan være bekymrende at opleve synkende gulve eller sætningsrevner på sin ejendom, og mange forsøger sig med lappeløsninger igen og igen. Med vores patenterede løsninger reparerer vi skaden permanent. Vores metoder er opgravningsfri, og det betyder, at vi efterlader hus og have i pæn stand. Vi foretager først en skadesundersøgelse, hvor vi vurderer skadens omfang. Her måler vi niveauer, billeddokumenterer og undersøger geodata for ejendommen. Før vi udbedrer skaden, foretager vi også jordbundsundersøgelser. Når vi ved, hvad der er under ejendommen, er vi nemlig i stand til at tage den mest velegnede metode i brug – typisk ScrewFast Skruepæle® eller den særligt skånsomme Uretek Metode®. På vores udstilling i Byggecentrum kan du se, hvordan vores ScrewFast Skruepæle® ser ud. I receptionen kan du desuden få en Uretek-folder med hjem, som indeholder kontaktinformation og oplysninger om løsningerne. Ring 70 20 33 01 for en uforpligtende samtale – Vi dækker hele Danmark!

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Byg med Dennis Lindequist gode råd til badrenovering
Dennis Lindequist fliseclips close up

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

DCIM101MEDIADJI_0093.JPG
Skip to navigation