Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 år. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du selv laver en terrasse i træ.

Sådan lægger du en træterrasse - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Tips og Tricks til opførelse af træterrasse

Videoen tager udgangspunkt i montering af en terrasse op ad en sokkel.

 

Start med at lave et skelet, som skal blive det bærende af terrassen.

Dette laves typisk af reglar i trykimprægneret træ, hvor størrelserne kan variere. Dog anbefales det være som minimum 145×45 mm.

Start med at samle en ramme. Afstanden mellem strøerne bør ikke være mere end 50 cm.

Når rammen er samlet, skal den klodses op.

Her er det vigtigt den kommer i vater. Dette gøres ved at klodse op i hjørnerne og ca. hver meter, så kassen er helt stabil.

Herefter skal klodserne fikseres ved en skrå skure igennem dem. Dette forhindrer terrassen i at give sig over tid.

Bygges terrassen over græs eller jord, skal den støbes fast via punktstøbning. Her bruges et spyd, som bores i jorden og fyldes med støbebeton. Spyddene skal sættes i hjørnerne og ca. hver meter.

Efter rammen er i vater, skal den fastgøres til soklen. Dette gøres ved et 6,5 mm bor og herefter med karmskruer. Hold gerne en 5 mm luft til kanten, så der er plads til nedfaldsvand.

Efter den er fastgjort til soklen, tages krydsmålet på rammen, for at sørge for, at den er i vinkel.

Næste step er at sørge for beklædning, så konstruktionen holder længere. Her anbefales murpap. Beklæd spærrerne med murpappet for at beskytte træet.

Nu er rammen klar og du kan montere terrassebrædder ovenpå.

Overvej hvilket mønster du ønsker, om brædderne skal være skridsikre, om det skal være hårdtræstyper eller almindelige terrassebrædder, om de skal være imprægneret eller ej.

Når brædderne skal skrues fast, bør terrasseskurer anvendes. Brug her 55mm skruer. Beskyt brædderne ved kun at skrue ned, så den trykker i overfladen. Hvis du skruer ned i en skrue i skelettet, så skru din skrue lidt op og vinkel den, så du ikke støder på skruen i skelettet.

 

Det anbefales ydermere at du:

Behandler brædderne i olie ca. hvert andet år.

Lægger brædderne i retning med kippen på huset eller gulvet i rummet ud til soklen.

Bruger Algefjerner.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Sådan lægger du havefliser
Dennis Lindequist kantsten og havefliser

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

udstilling

Se alle udstillere inden for træbeklædning

Frøslev er en dansk, familieejet virksomhed, hvor de lever og ånder for træ. De hjælper deres kunder med at skabe bæredygtige- og innovative løsninger. Frøslev tilbyder et bredt sortiment, med over 1000 forskellige kombinationsmuligheder af profiler. Som standard tilbyder de Fyr, Gran, Sibirisk Lærk, Western Red Ceder, Eg og Douglas – men de tøver ikke med at hjælpe sine kunder med ønsker herudover. Se nyeste terrassekatalog lige her  Træet leveres ubehandlet eller behandlet – enten malet, trykimprægneret i grøn og brun og derudover brandimprægneret i EU-Brandklasse B i henhold til standarden EN 13501. Frøslev synes at miljøet er vigtigt, og derfor leverer de både FSC og PEFC certificeret træ – og profiler i Heatwood og Flamewood, der er alternative imprægnerings- og overfladebehandlinger. På Frøslevs stand i Byggecentrum kan du se et stort udvalg af træsorter, samt forskellige profiler – det gælder både terrasser, hegn og facadeløsninger. Alle produkterne sælges gennem forhandlere, så du skal derfor kontakte en af dem, hvis du er interesseret i Frøslevs produkter. Du kan se listen over alle forhandlere her. Yderligere kan du læse, hvordan Frøslev sørger for at opretholde kvaliteten i deres bæredygtige byggematerialer her.
WoodyWood – Good in wood ! WoodyWood er en engrovirksomhed som er specialister indenfor hårdttræsbranchen . Vi importerer bæredygtigt træ og går aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og har derfor de seneste par år bevæget os henimod de bæredygtige alternativer.   aMbooo bambus – det bliver ikke grønnere! Bambus vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 100 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Der er med andre ord tale om ekstrem bæredygtighed. Vi har derfor gået i samarbejde med aMbooo, et stort velrenommeret tysk firma, som står for eksklusive bambusprodukter. Kun bambusstilke fra bæredygtigt forvaltede bambusskove bruges til fremstilling af aMbooo-produkter. Hver stilk skal være mindst 5 år gammel, og høstes i højlandet. Kun højlandsbambus har tilstrækkelig stor styrke til, at imødekomme aMbooo’s krav til deres produkter. Se mere om dette fantastiske produkt her: https://bambusterrasse.dk/
Skip to navigation