Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 dage. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du selv laver en terrasse i træ.

Sådan lægger du en træterrasse - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Tips og Tricks til opførelse af egen træterrasse

Videoen har taget udgangspunkt i montering af en terrasse op ad en sokkel.

 

Start med at lave et skellet, som skal blive det bærende af terrassen.

Dette laves typisk af rigler i trykket træ, hvor størrelserne kan variere. Dog anbefales det være som minimum 145×45.

Start med at samle en ramme. Det anbefales at bruge en 100 mm skrue et at samle spærret med. Afstanden mellem strøerne bør ikke være mere end 50 cm.

 

Efter rammen er samlet skal den klodses op.

Her er det vigtigt den kommer i vatter. Dette gøres ved Knudsen Klodser, hvor der skal klodses op i hjørnerne og ca. hver meter, så kassen er helt stabil.

Herefter skal klodserne fikseres ved en skrå skure igennem dem. Dette forhindrer terrassen i at give sig over tid.

 

Bygges terrassen over græs eller jord, skal den støbes fast via punktstøbning. Her bruges et spyd, som bores i jorden og fyldt med støbebeton. Spyddene skal sættes i hjørnerne og ca. hver meter.

 

Efter rammen er vattet ud, skal den fastgøres til soklen. Dette gøres ved et 6,5 mm bor og herefter med karmskruer. Hold gerne en 5 mm luft til kanten, så der er plads til vand.

 

Efter den er fastgjort til soklen, tages krydsmålet på rammen, for at sørge for, at den er i vinkel.

 

Næste step er at sørge for beklædning for terrasse. Her anbefales murpap. Beklæd spærrerne med murpappet for at beskytte træet.

 

Efter dette er rammen klar til at have terrassebrædder lagt ovenpå.

Overvej hvilket mønster du ønsker, om brædderne skal være skridsikre, om det skal være hårdtræstyper eller almindelige terrassebrædder, om de skal være imprægneret eller ej samt andre eventuelle overvejelser.

 

Når brædderne skal skrues fast, bør terrasseskurer anvendes. Brug her 55mm skruer. Beskyt brædderne ved kun at skrue ned, så den trykker i overfladen. Hvis du skruer ned i en skrue i skelettet, så skru din skure lidt op og vinkel den, så du ikke støder på skruen i skelettet.

 

Det anbefales at du:

Behandler brædderne i olie ca. hvert andet år.

Lægger brædderne i retning med kippen på huset eller gulvet i rummet ud til soklen.

Bruger Algefjerner.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Sådan lægger du havefliser
Dennis Lindequist kantsten og havefliser

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

Samtykke*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

default

Se alle udstillere inden for træbeklædning

Frøslev er en dansk, familieejet virksomhed, hvor de lever og ånder for træ. De hjælper deres kunder med at skabe bæredygtige- og innovative løsninger. Frøslev tilbyder et bredt sortiment, med over 1000 forskellige kombinationsmuligheder af profiler. Som standard tilbyder de Fyr, Gran, Sibirisk Lærk, Western Red Ceder, Eg og Douglas – men de tøver ikke med at hjælpe sine kunder med ønsker herudover. Se nyeste terrassekatalog lige her  Træet leveres ubehandlet eller behandlet – enten malet, trykimprægneret i grøn og brun og derudover brandimprægneret i EU-Brandklasse B i henhold til standarden EN 13501. Frøslev synes at miljøet er vigtigt, og derfor leverer de både FSC og PEFC certificeret træ – og profiler i Heatwood og Flamewood, der er alternative imprægnerings- og overfladebehandlinger. På Frøslevs stand i Byggecentrum kan du se et stort udvalg af træsorter, samt forskellige profiler – det gælder både terrasser, hegn og facadeløsninger. Alle produkterne sælges gennem forhandlere, så du skal derfor kontakte en af dem, hvis du er interesseret i Frøslevs produkter. Du kan se listen over alle forhandlere her.
Udendørs nydelse – indenfor rækkevidde  Gaderos motto er ‘udendørs nydelse – indenfor rækkevidde’ og derfor er Gadero begejstret for træ – som er det primære materiale de arbejder med, når de producerer hegn, hytter, terrasser og meget mere til jer. Træ har dog nogle naturlige egenskaber, som ikke kan ignoreres. Træ er stærkt, let og let at bearbejde – men det har en naturlig karakter, og derfor er alle brædder, bjælker og stolper af træ unikke. Uregelmæssigheder og ufuldkommenheder er en del af træets charme og giver det en unik karakter. Gadero er nemlig eksperter i træ, og de tilbyder en stor række produkter og har et stort sortiment af forskelligt træ. De laver smukke bjælkehytter – blandt andet saunaer, campinghytter og redskabskure, og så kan de også lave din terrasse eller hegn til din have. I Gaderos stand i Byggecentrum har du mulighed for at se bjælkehytter, terrasseoverdækninger og andre produkter fra Gaderos sortimentet og der står altid en medarbejder fra Gadero klar til at rådgive dig om dit næste haveprojekt. Mød Gaderos konsulenter Tal med konsulenterne fra Gadero, der er til stede i udstillingen på tirsdage og torsdage i sommerhalvåret. Bestil tid i forvejen ved Gadero på tlf. 69912964. Så får du den bedste rådgivning.
WoodyWood – Good in wood ! WoodyWood er en engrovirksomhed som er specialister indenfor hårdttræsbranchen . Vi importerer bæredygtigt træ og går aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og har derfor de seneste par år bevæget os henimod de bæredygtige alternativer.   aMbooo bambus – det bliver ikke grønnere! Bambus vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 100 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Der er med andre ord tale om ekstrem bæredygtighed. Vi har derfor gået i samarbejde med aMbooo, et stort velrenommeret tysk firma, som står for eksklusive bambusprodukter. Kun bambusstilke fra bæredygtigt forvaltede bambusskove bruges til fremstilling af aMbooo-produkter. Hver stilk skal være mindst 5 år gammel, og høstes i højlandet. Kun højlandsbambus har tilstrækkelig stor styrke til, at imødekomme aMbooo’s krav til deres produkter. Se mere om dette fantastiske produkt her: https://bambusterrasse.dk/
Skip to navigation