Skip to content
GØR DET SELV TIPS OG TRICKS

Dennis Lindequist er Byggecentrums faste hushåndværker

Få gratis gør-det-selv råd fra tømreren og TV-værten, kendt fra I hus til halsen og Til salg i 100 år. Dennis har mange års erfaring med renovering og byggeri og her kan du få hans bedste råd til, hvordan du påfører og bearbejder microcement, som er en yderst trendy løsning – både til upcycling af møbler og gamle fliser samt til at give dine vægge en stoflig tekstur, der skaber sjæl.

Sådan arbejder du med microcement - se hvordan her

FREMGANGSMÅDE

Materialer

I videoen bruges der microceemt fra Conteco, som du også kan opleve i vores bygeudstilling. Her kan du også se hele sortimentet af microcement fra Urban Hald.

Fremgangsmåde

Step 1: Vådsikring og grundrengøring 

Inden man påfører microcement på de gamle fliser er det vigtigt, at man sikrer sig, at fliserne kan fungere som vådsikring under microcementen. Derudover er det vigtigt, at fliserne renses helt ned med grundrens, så skidt og snavs fjernes fra overfladen.

Step 2: Priming

Overfladen skal primes, så den er klar til at få lagt microcement på. I de fleste pakker man køber til microcement følger primeren med.

Step 3: Påførsel

Microcementen trækkes på i bløde cirkler. Spartlen laver overgang i overfladen og det er vigtigt, at de trække ud mens microcementen stadig er tør. Microcementen bliver meget hård når den tørrer og det kræver derfor et sort slibearbejde at få overgangene væk, når det er tørt.

Step 4: Påfør 2-3 gange

Produktet påføres i 2-3 små lag.

Step 5: Slibning

Når alle lag microcement er tørt skal overfladen slibes let. Derefter påføres en topcoat, som lukker overfladen og binder den.

Se alle aktuelle gør-det-selv videoer med Dennis Lindequist

Lad dig inspirere i de mange spændende gør-det-selv videoer lige her

Dennis Lineqiuist fliser stående
Dennis Lindequist fliseclips close up

Vi lancerer flere videoer løbende. Vil du have besked, så snart der kommer nye?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Besøg Byggecentrum - 28.000 m2 inden- og udendørs byggeudstilling

Byggecentrum er et inspirationsunivers til dig, der skal bygge nyt, renovere eller bare lade dig inspirere af de nyeste produkter og designs til boligen og haven. I Byggecentrum Middelfart finder du det hele. Du kan gå på opdagelse blandt over 140 af Danmarks førende brands inden for bolig og byggeri. Derudover kan du opleve en lang række indrettede fritidshuse, hytter og pavilloner.

Byggecentrum har åbent alle hverdage og weekender fra kl. 10 til 17.

DCIM101MEDIADJI_0093.JPG
Skip to navigation