Skip to content
17. August 2020
Byggeudstilling

Værd at vide, inden du vælger vinduer

Danskerne elsker deres flotte og dejlige boliger med plads til liv, glade dage og alt derimellem. Særligt de seneste par år er mange danskere også blevet optagede af både flot indretning, men også valg til boligen, som kan være bedre for miljøet, og som dermed kan gøre en forskel for vores planet.

Et af de valg man kan gøre derhjemme til boligen, som både kan betyde meget for æstetikken, og som samtidig kan gøre en forskel i det grønne regnestykke, er at få skiftet de gamle vinduer i boligen ud med nye lækre vinduer. Det at skifte sine gamle vinduer i hjemmet kan gøre en meget stor forskel på flere forskellige parametre, og det vil med sikkerhed komme til at gøre en forskel i dit hjem.

I denne artikel kan du blive klogere på nogle af de muligheder, du har forbindelse med at vælge vinduer til hjemmet, og hvilke fordele og ulemper, der kan være ved det.

Ønsker du at finde nye vinduer til hjemmet, kan du besøge Byggecentrum, hvor du finder landets førende leverandører såsom VELUX og STM Vinduer – eller finde forskellige lækre vinduesløsninger på hjemmesiderne https://www.sparvinduer.dk/ og https://www.bedst-billigst.dk/. Her er der mange muligheder for både priser, design og funktionalitet.

Kan det betale sig at skifte vinduer?

Det er egentligt et forholdsvis nemt spørgsmål at besvare, selvom det kan lyde svært at regne ud. Dog er der nogle ting, du kan forholde dig til i din bolig, som kan give dig svaret eller i hvert fald føre dig tættere på et svar.

I første omgang er det værd at tage et kig på dine vinduer. Det er nemlig meget væsentligt, at du forholder dig til, hvor gamle dine vinduer er, om de er slidte eller punkterede. I den forbindelse er det også meget væsentligt, at du overvejer, om der er træk fra vinduerne, hvor både boligens varme slipper ud og, hvor kulden slipper ind. Hvis dette er tilfældet, kan det være meget fornuftigt at vælge nye vinduer.

Hvad kan man få ud af at skifte vinduer?

Der er mange gode grunde til at skifte dine gamle vinduer ud. Hvis de gamle vinduer er slidte og utætte, kan der være et stærkt økonomisk incitament for at få skiftet vinduerne ud. Dette skyldes, at du på årlig basis vil kunne spare mange penge i varmeregninger, da varmen kan slippe ud ad de gamle vinduer, og boligen derfor kræver meget mere energi for at blive varmet op.

Derudover vil du i samme ombæring kunne spare miljøet for meget unødigt energiforbrug, som er noget af det bedste, du kan gøre for miljøet. Der er det nemlig ofte de små ændringer, som kan betyde en hel del.

Æstetik, praktik og funktionalitet

Dette er nogle af de mest brugte ord omkring de muligheder, som nye vinduer kan give til en bolig. Det nemlig sådan, at markedet for vinduer er utroligt godt udviklet, og derfor er der rigtig mange forskellige goder, du kan få ud af vinduer i dag, som ikke kunne lade sig gøre for blot nogle år tilbage.

Særligt er praktik og funktionalitet nogle af de steder, hvor markedet for vinduer virkelig har rykket sig. Der er kommet mange flere muligheder, når det handler om vinduer. Et eksempel er de nye elektriske ovenlysvinduer, som styres gennem en app i telefonen. Derudover kan der integreres gardiner med samme funktion. Med denne type vinduer kan du komme foran rent teknisk, når det kommer til vinduerne i boligen.

Den praktiske del kan særligt ligge i, at de fleste vinduer i dag laves meget smartere og nemmere at bruge end før i tiden. Dette giver vinduer med nemme åben og lukke funktioner, der ikke binder eller bliver møre med tiden.

Dog er det også meget væsentligt at tale æstetisk i samme forbindelse. De mange nye muligheder inden for vinduer betyder selvsagt også, at der er kommet mange flere æstetiske udtryk at vælge i mellem. Dermed er det muligt også at vælge vinduer, som passer til hjemmets design, og som derfor er både praktiske, æstetiske og funktionelle.

Dette betyder meget for rigtig mange danskere, da boligen i dag er en enhed af både materialer, design, indretning, grøn omtanke og funktionalitet. Dette er netop den mulighed, som mange af de nye vinduestyper giver til boligen i dag. Dog er det vigtigt at pointere, at mange vinduer altid vil komme i det klassiske design, som de altid har kunnet forefindes i.

Dog er det bare en bonus til dem, som ønsker at udforske mulighederne for at indrette sig på helt ny og anderledes måde, hvor andre elementer er med til at danne boligens samlede udtryk.

På den måde vil der altid være vinduer til enhver smag og i enhver prisklasse, så alle kan være med uanset præferencer og ønsker. Derfor kan det stærkt anbefales, at man undersøger markedet for nye lækre vinduer og finder lige præcis det, som man går og drømmer om.

Stor udstilling af vinduer i Middelfart

I Byggecentrum, finder du Danmarks største byggeudstilling. Her kan du bl.a. opleve en stor udstilling af vinduer fra flere af landets førende producenter.

Se hvilke virksomheder, der udstiller i Byggecentrum.

Der er fri adgang til udstillingen, hvor du kan hente gratis inspiration og selv gå på opdagelse alle dage mellem kl. 10-17. Udvalgte dage om året vil udstillingerne være bemandet. Kontakt de enkelte udstillere for at høre, hvornår de er til stede på standen – eller aftal et personligt møde med dem.

Se udstillernes kontaktoplysninger og stil dem spørgsmål.

Skip to navigation