Skip to content
26. April 2021
Byggeudstilling, Have og udeliv

Sådan får du den bedste udestue eller tilbygning

Vi har her samlet nogle god råd til, hvordan man kan få den bedste tilbygning derhjemme. Nybyggeriguiden kan hjælpe dig til at få lidt inspiration til, hvordan du skal lave netop din tilbygning, eller det kan hjælpe dig et skridt tættere på den udestue, du ikke vidste du drømte om.

I en tid, hvor vi alle tilbringer rigtig meget tid derhjemme, så kan man hurtigt blive træt af sine omgivelser. Du har måske en gammel sofa, som du er træt af at kigge på, eller en lille stue, hvor du virkelig godt kunne bruge lidt mere plads. Men udover at være en tid, hvor vi er meget hjemme, så er det også en periode, hvor vi har mere tid mellem hænderne end aldrig før. Derfor er det også et rigtig godt tidspunkt til at påtage sig større projekter, som kan udfordre dig i din hverdag, og vedligeholde din motivation til at arbejde hjemmefra. Vi har her samlet nogle god råd til, hvordan man kan få den bedste tilbygning derhjemme. Nybyggeriguiden kan hjælpe dig til at få lidt inspiration til, hvordan du skal lave netop din tilbygning, eller det kan hjælpe dig et skridt tættere på den udestue, du ikke vidste du drømte om.

Stil

Deres findes mange forskellige stil inden for boligindretning, og det er kun dig selv, der sætter grænsen for, hvilket muligheder du har i dit hjem. Lige meget om man har en retro-stil, hvor hjemmet ligner en bolig fra 70’erne, eller om man bedre kan lide den moderne, skandinaviske stil, hvor der er lyst og åbent, så er mulighederne mange. En ny tilbygning til huset er også en mulighed for at prøve noget nyt af, så hvis du går med en drøm i maven om at have et rum med masser af knald på farverne, så er det nu du skal gribe penslen! Der er masser af blogs om mode og indretning, hvor du kan finde inspiration til et nyt look, og netop det med farve på væggene er meget på mode lige nu, så det er nemt at finde gode eksempler på, hvordan det kan se ud.

Placering

Placeringen af den nye tilbygning kan være svær at bestemme, fordi helt grundlæggende er der jo ingen begrænsninger. Hvis man drømmer om noget større, så er det ofte, fordi man har et behov for mere plads i en bestemt afdeling af hjemmet. Det kan være, at man ønsker sig en udestue, hvor der er plads til et større spisebord, eller et ekstra værelse, hvor babyen på vej kan bo. Det er vigtigt at vælge en placering, hvor det giver mening for det liv, man lever i huset, og det skal passe ind i det eksisterende rum, at du river en væg ned for at skabe et nyt. Formår man at bygge en naturlig tilbygning til huset, som øger mængden af plads og råderum, så vil det i de fleste tilfælde øge værdien af huset markant, når man engang skal sælge huset.

Materialer

Materialevalg er vigtigt, når man bygger nyt. Både i forhold til udseende og den stil, man går med, men også for at sikre kvaliteten af byggeriet. God isolering er for eksempel meget essentielt, hvis der er tale om et babyværelse, hvor lystilgangen til rummet og vinduerne er vigtigere, når man bygger en udestue. Hvis man ikke selv har skruet hænderne godt på, så kan det være en god ide at alliere sig med en, der ved lidt mere om det. Det lokale byggemarked kan helt sikkert give dig gode råd og anbefalinger til netop de ideer, du har i hovedet. Gode rådgivere er meget vigtige i planlægningen af et nyt tilbygningsprojekt, og med professionel hjælp kan man blive assisteret med både skitser, tegninger og visuelle modeller, der skal hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, inden renoveringen overhoved går i gang.

Størrelse

Størrelsen på et nybyggeri afhænger meget af, hvor meget mere plads, du har brug for, og hvor meget din byggetilladelse har givet lov til at bygge til. At bygge en ny tilbygning til huset er et rigtigt godt alternativ til at skulle sælge huset og flytte, hvis man oplever i det daglige, at man mangler plads.

Det er vigtigt at gøre sit forarbejde med at søge tilladelser til at bygge, da det ikke er en selvfølge, at man må udvide størrelsen på sit hus på den pågældende grund. Husk på at størrelsen på tilbygningen jo tager plads fra haven, så man skal overveje, om man har areal nok i haven til at bygge til. God plads og hyggelige omgivelser i haven er essentielle, så det kan være træls, hvis man bliver begrænset på plads i haven.

Type/anvendelse

Når du overvejer alle ovenstående parametre, så er det vigtigt at tænke over, hvad du skal bruge tilbygningen til. Anvendelsen af det nye rum er altgørende, når du skal vælge, hvordan det skal se ud, og hvordan det skal indrettes. Der skal gerne være en god balance mellem det praktiske og det visuelle, men også en god sammenhæng mellem udseende af det nye og det gamle. Det kan man eksempelvis gøre ved at lave nogle gode overgange til tilbygningen, som skaber flotte, lange kik ned gennem hele huset.

Skip to navigation