Skip to content
1. Juni 2021
Byggeudstilling, Have og udeliv

Giv din have lidt kærlighed og gør den sommerklar på ingen tid

Vinteren nærmer sig snart sin slutning, og selvom der stadig er meget koldt udenfor, så står solen højere, end den har gjort længe. Sneen, som nu har ligget længe, kommer snart til at smelte, og selvom der findes få ting bedre end en gåtur med luffer og røde kinder, så bliver det dejligt med lidt varmere temperaturer. Men når sneen forsvinder og afslører den kolde jord nedenunder, så bliver det også tydeligt, hvor hårdt kulden har taget på hus og have, og derfor betyder starten af foråret også starten på den store forårsrengøring, som også inkluderer at gøre haven sommerklar.

Vær ude i god tid med blomsterne

Når græsset igen er synligt, og jorden ikke er frosset til is, så er det tid til at sørge for, at når solen står højt på himlen til sommer, så er haven også fyldt med farver og blomster. Derfor er det en god ide at være ude i god tid, når det kommer til at plante urter, blomsterfrø og løg, så de får de bedste omstændigheder for at gro. Første step i den proces er at finde et par gamle, slidte jeans, tage havehandskerne på og gå i krig med at luge ud i bede rundt om i haven, for på den måde kan man tjekke, hvordan sidste års blomster og planter har det. Når man har fået sorteret ud i døde planter, så giver det nye blomster de bedste forudsætninger, hvis man river godt op i jorden, og fjerner ukrudt, så den ligger helt løst og klar til at tage imod nye frø og løg.

Vedligeholdelse af hækken

En stor del af at gøre haven sommerklar er også, at sørge for at din hæk ser godt ud og er klippet ned til en passende højde. En flot klipning af hæk kan ændre hele havens udtryk, og det gør, at både du og din familie, men også gæster, der kommer på besøg, kan nyde at kigge ud over haven og bare slappe af. At klippe hæk er ikke altid en nem opgave, og det kan være hårdt for hele kroppen. Processen kan blive lidt nemmere, hvis man har en motorsav, der kan automatisere opgaven en smule, men selv det kan være en workout for dine arme. Derfor er det vigtigt, at man husker at holde mange pauser og måske have godt selskab undervejs, så opgaven ikke bliver for uoverskueligt. Hvis man er flere om opgaven i familien, kan man eventuelt skiftes lidt om det.

Hvordan du får mere liv i haven

En have, der er fuld af farver og blomster, er meget mere indbydende og flot at se på. Det giver lyst til at bruge tid i haven, og det giver et pust af liv, som smitter af på de mennesker, som opholder sig i den. En nem måde at give lidt mere liv til ens have er ved at indrette den efter de behov, der er i familien. Eksempelvis hvis man er en børnefamilie med flere små børn, så kan en måde at holde gang i haven på være at sætte nogle legestativer eller gynger op, som de kan have det sjovt med. Børnelatter er noget af den bedste medicin for en træt have, der trænger til nyt liv, og der findes intet bedre sted for yngre børn at udforske og gå på eventyr end udenfor i naturen.

Terrassen som samlingspunkt for familien

For en familie som bruger meget tid i haven og i naturen, så kan terrassen være et rigtig godt samlingspunkt, hvor man kan hygge sig og have nogle gode stunder. Her kan man spise sammen, grine sammen og bruge en masse tid sammen. Har man en grill stående, så er det en rigtig god mulighed for at samle familien og lave noget lidt udover det sædvanlige. Det er sjovt for børnene at prøve at være med til at lave mad på en lidt anderledes måde, og når man selv er mere involveret i at lave maden, så smager den også bedre. Havens terrasse skaber de perfekte omgivelser for oplevelser som disse, og det er vigtigt at vedligeholde sin terrasse, så den er behagelig at være på. Derfor er det også en vigtig del af at blive klar til sommeren.

Den evige kamp mod ukrudt

Selvom man har grønne fingre, og godt kan lide at få jord under neglene, så kan det være tidskrævende at holde trit med det konstant voksende ukrudt. Timevis kan man bruge i haven for at få fjernet det hele, for så at se bare en uge eller to efter, at det hele er vokset op igen. Et godt trick er at bruge nogle kemikalier, for eksempel ukrudtsfjerner, så det gør jorden et mindre gunstigt miljø, hvor der går længere tid imellem, at nyt ukrudt vokser op.

Skip to navigation