Skip to content
1. Juli 2022
Byggeudstilling

Tal indbrudssikring med boligejeren op til sommerferien

Med sommerferien lige rundt om hjørnet er det et godt tidspunkt at hjælpe boligejeren med at indbrudssikre boligen. Særligt fordi 45 % af danskerne har planer om at tilbringe sommeren under sydens sol. Her får du en række gode sikringsråd fra Velfac, som du kan bruge, når du rejser på ferie.

Vi kan i år se frem til en sommer under mindre coronaprægede forhold, og det vælger 45 % af danskerne at fejre med en tur til udlandet. I hvert fald ifølge en ny undersøgelse foretaget af dataindsamleren Norstat på vegne af Dansk Erhverv. I 2020 lå tallet på kun 10 %, kraftigt påvirket af corona, mens det i 2021 var steget til 19 %. Men nu ser det altså ud til, at sommerferien 2022 bliver med præcis samme rejseaktivitet som før pandemien.

Det kan desværre glæde indbrudstyvene, som får gode arbejdsbetingelser i de tomme boliger. Som udførende håndværker kan du hjælpe boligejeren med effektiv vinduessikring, så de med ro i maven kan pakke kufferten og drage mod sydens sol.

Vend blikket mod tyvens foretrukne indgang

Som tømrer kan du gøre en stor forskel for boligejeren, hvis du hjælper med at sikre vinduerne forsvarligt. Det er nemlig den vej ind i boligen, som de ubudne gæster ofte vælger. Det forklarer Jens Beck Sørensen, der er Teamleder i tømrerafdelingen hos Velfac.

– Den gode indbrudssikring starter med at sikre døre og vinduer. Nogle glemmer desværre at tjekke, om de kan stå imod en listig tyv. Derfor anbefaler vi, at du som tømrer hjælper med at give vinduer og døre et grundigt eftersyn, inden kufferten lynes og døren lukkes.

Jens Beck Sørensen tilføjer, at du med fordel kan gøre boligejeren opmærksom på vinduernes glaslister:

– En velkendt indbrudsmetode, som er både let og lydløs, er at fjerne ruden ved at afmontere glaslisterne på ydersiden. Det gælder særligt for vinduer af ældre dato. Med nogle enkle forholdsregler kan dine kunder dog gardere sig endnu bedre: F.eks. ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Hvis de vil være helt sikre på, at ruden ikke kan fjernes udefra, kan du anbefale sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden.

Eftersikring med beslag og skinner

En anden velkendt indbrudsmetode er en underboring. Her kan du råde dine kunder til at være ude i god tid og skifte hasper eller paskvilgreb:

– Hvis vinduerne har hasper, anbefaler vi, at man udskifter dem til en haspemodel, der indeholder sikring. Hvis vinduerne derimod er udstyrede med paskvilgreb, er vejen frem at udskifte dem til et greb med indbygget lås, forklarer Jens Beck Sørensen og fortsætter:

– Derudover har det stor effekt at eftersikre vinduerne med beslag og sikringsskinner, som kan være medvirkende til at forhindre indbrud ved brug af værktøj. Det er klart, at det er mere tidskrævende end blot at sikre, at vinduerne er lukket forsvarligt i. Men det er tid, der er givet godt ud, så hjælp gerne dine kunder i den retning – det vil give pluspoint i bogen.

Indtænk sikkerheden fra start

Står du som udførende tømrer overfor en kunde, der alligevel skal have nye vinduer og døre, anbefaler Velfac til hver en tid de indbrudshæmmende af slagsen:

– Alle vores vinduer er med sikkerhedslimede ruder, solide lukkesystemer og specialdesignede beslag, som indbrudstyvene ikke bryder sig om. Man kan også tilvælge greb med lås eller lamineret glas i ruden. På den måde besværliggøres tyvenes arbejde til det maksimale, afslutter Jens Beck Sørensen.

Ud over at kigge vinduer og døre godt efter i sømmene er der en række andre indbrudssikrende tiltag, du kan tippe dine kunder om, inden de drager på sommerferie. Det gælder bl.a. alarmsystemer, at simulere liv i boligen og gøre brug af nabohjælp.

Som tømrer kan du gøre en stor forskel for boligejeren, hvis du hjælper med at indbrudssikre vinduerne forsvarligt inden sommerferien. Ud over at kigge vinduer og døre godt efter i sømmene er der en række andre indbrudssikrende tiltag, tømreren kan tippe sine kunder om, inden de drager på sommerferie, fx kan lys simulere liv i boligen.

Fotokredit: Velfac

Skip to navigation